Sunday, 23 Jun 2024
Voormalig president en 2024 Republikeins presidentskandidaat Donald Trump spreekt op een campagne-evenement in Wolfeboro, New Hampshire, op 9 oktober 2023. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

Trump zegt dat aanval op Israël een teken is dat de Derde Wereldoorlog eraan komt

Voormalig president Donald Trump spreekt over de mogelijke oorlogsimplicaties die de aanvallen op Israëli's hebben voor Amerikanen en de wereld

WOLFEBORO, N.H.—Voormalig president Donald Trump waarschuwde dat de schokkende en brute aanval van Hamas-terroristen op Israëlische burgers in het weekend het begin is van de Derde Wereldoorlog.

In zijn toespraak tot een grote menigte vandaag in Wolfeboro, New Hampshire, legde president Trump verbanden tussen de overspoeling van het land door jonge mannelijke immigranten van militaire leeftijd zonder screening door de regering Biden en de Pearl Harbor-achtige aanval door Hamas.

Hij verwees naar de immigranten als “een aantal van dezelfde mensen die net Israël hebben aangevallen” en zei dat onder het open grenzenbeleid van Biden, de Verenigde Staten “tienduizenden terroristen in ons land hebben toegelaten.”

“We lopen groot gevaar dat we een Derde Wereldoorlog krijgen,” zei president Trump tijdens zijn campagnestop. “Dit zal een vernietiging van de wereld zijn. Dit is een echte deal.”

President Trump zei dat hij “de Derde Wereldoorlog zou stoppen” als hij herkozen zou worden. Verwijzend naar de voortdurende aanval van het Kremlin op Oekraïne en de oorlogsscènes in Israël en Gaza, zei hij dat geen van beide bloedvergieten ooit zou hebben plaatsgevonden onder zijn leiding.

Hij verwees ook naar de enorme hoeveelheid militaire wapens die de regering Biden achterliet in Afghanistan toen hij het had over de Israëlische aanval van Hamas, dat door de Verenigde Staten en andere landen is aangemerkt als een terroristische organisatie en banden heeft met andere terroristische groeperingen.

Ghazi Hamas, een woordvoerder van Hamas, vertelde de BBC dat de groep steun had gekregen van het Iraanse islamitische regime bij de hinderlaag in een klein boerendorpje in Israël.

Wapens

De Council on Foreign Relations publiceerde op 9 oktober een waarschuwing dat Hamas potentiële banden heeft met de Taliban, die beslag heeft gelegd op de $7 miljard aan Amerikaanse militaire uitrusting die is achtergelaten bij de terugtrekking van de regering Biden uit Afghanistan in 2021.

President Trump en anderen, waaronder Rep. Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) samen met enkele Amerikaanse veteranen, hebben gespeculeerd dat videobeelden van de gewetenloze brutaliteit gepleegd door Hamas-terroristen tegen zowel Israëli’s als nationalisten laten zien dat Amerikaanse wapens zijn gebruikt bij de aanvallen.

De theorie blijft ongefundeerd en Democraten ontkrachtten de suggestie al snel als een radicale samenzwering.

Deze combinatie van foto’s toont het dronebeeld van de nasleep van een terroristische aanslag tijdens een muziekfestival in de buurt van Re’im, Israël, op 7 oktober 2023. (South First Responders/Telegram via Reuters)

De regering Biden reageerde in eerste instantie op de aanval met een bericht op X, voorheen Twitter, waarin Israël werd geadviseerd om zich terug te trekken en niet te reageren op de gruwelijke hinderlaag op Israël, waaronder het neerschieten van ten minste 260 concertgangers op een muziekfestival.

De post werd snel verwijderd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, maar niet voordat het de nationale verontwaardiging aanwakkerde van mensen met een tegengestelde mening.

In een reactie op X riep Sen. Ted Cruz (R-Texas) op om “elke persoon die betrokken was bij het opstellen en goedkeuren van de post onmiddellijk uit de Amerikaanse regering te zetten.”

Len Chodorkovski, een voormalig plaatsvervangend onderminister van Buitenlandse Zaken tijdens de regering Trump, noemde de oproep van de regering Biden aan Israël om zich terug te trekken “pathetisch” en dat het “de terroristen aanmoedigt en de burgers in gevaar brengt.”

Het Witte Huis heeft sindsdien verklaard dat het “de aanval van Hamas ondubbelzinnig veroordeelt.” Onder de honderden doden en vermisten zijn Amerikanen. Tientallen zouden ook gegijzeld zijn door Hamas.

Het optreden van president Trump in New Hampshire was zijn derde sinds de Israëlische aanvallen, met twee voorafgaande in Iowa.

Trump-supporters steken hun mobiele telefoons omhoog voor een foto van de voormalige president in Wolfeboro, New Hampshire, op 9 oktober 2023. (Alice Giordano/De Epoch Times)

Hij trok zoveel supporters dat er een rij ontstond rond het Kingswood Arts Center, een groot state-of-theater podium op de Kingswood Regional High School in het merengebied van New Hampshire.

Zijn oproep om het Amerikaanse ministerie van Onderwijs op te heffen en het beleid aan de staten over te laten, kreeg een luid applaus van de menigte—een voorstel dat ook door andere GOP 2024-kandidaten is gedaan, waaronder Nikki Haley, die ook enthousiaste steun heeft gekregen.

Trump vs. Al Capone

President Trump sprak ook over de dubbele standaarden achter zijn ongekende aanklachten en zei dat hij meer doelwit is geweest voor aanklagers dan beroemde beroepscriminelen. “Al Capone is maar één keer aangeklaagd, ik ben vier keer aangeklaagd,” zei hij.

Hij vroeg zich af waarom hij werd aangeklaagd omdat hij klaagde over de transparantie en nauwkeurigheid van de verkiezingsuitslag van 2020, maar voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton niet toen ze op dezelfde manier klaagde over de verkiezingsuitslag van 2016.

Mevrouw Clinton, die verloor van president Trump, noemde hem een “onwettige president” op de nationale televisie en impliceerde dat hij weet dat hij de verkiezingen heeft gestolen.

De Make America Great Again (MAGA) kandidaat verwees naar degenen die hem vervolgen als een “stelletje koekoekvogels” en zei dat hij de aanklachten uiteindelijk beschouwde als een “eremedaille” omdat het een teken was dat hij vecht voor de toekomst van Amerika.

Trump-supporters begeven zich naar binnen in het Kingswood Art Center in Wolfeboro, N.H., om de MAGA presidentskandidaat te horen spreken op 9 oktober 2023. (Alice Giordano/De Epoch Times)

Hij had het ook over andere dubbele standaarden en hypocrisieën, zoals de weigering van de regering Biden om de binnenlandse oliereserves van het land aan te boren om het leven in zee te beschermen; in plaats daarvan stimuleerde hij windturbines waarvan bekend is dat ze het leven in zee doden. Hij trok zelfs parallellen tussen het enthousiasme van de Democraten voor elektrische auto’s en kinderen die van geslacht veranderen.

“Onder een Trump-administratie zullen benzinemotoren worden toegestaan, maar seksuele verminking van kinderen niet,” zei hij.

De heer Trump maakte geen melding van het voorstel om hem interim-voorzitter van het Huis te maken, een idee waarvan hij publiekelijk heeft gezegd dat hij het zou overwegen.

Uit een enquête die dit weekend door YouGov werd vrijgegeven, blijkt dat Republikeinse kiezers een overweldigende meerderheid vormen voor een toekomstige voorzitter van het Huis die “loyaal is aan Trump.” Volgens de enquête, die werd uitgevoerd in opdracht van CBS News, pleitte 84 procent van de ondervraagden voor een voorzitter van het Huis die president Trump en zijn beleid zou steunen.

De heer Trump streeft naar herverkiezing als president van de VS op een druk GOP-ticket. Hij behoudt een voorsprong van meer dan 50 procent op andere kandidaten voor de partijnominatie. Het dichtst bij hem staan voormalig gouverneur Nikki Haley van South Carolina en gouverneur Ron DeSantis van Florida.

Gepubliceerd door The Epoch Times (10 oktober 2023): Trump Says Attack on Israel a Sign World War III Is Coming

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.