Saturday, 20 Apr 2024
Tucker Carlson spreekt op het podium tijdens Politicon 2018 in het Los Angeles Convention Center in Los Angeles, Californië, op 21 oktober 2018. (Rich Polk/Getty Images for Politicon )

Tucker Carlson’s speech na laatste talkshow op Fox News gaat viraal

In de nasleep van het vertrek van Tucker Carlson bij Fox News trok een toespraak die hij hield na de uitzending van zijn laatste show de aandacht op sociale media.

Tijdens de viering van de 50e verjaardag van de Heritage Foundation op zaterdag hield Carlson een toespraak over het morele verval van de samenleving. Tijdens de toespraak gaf de voormalige Fox News presentator niet aan dat hij het netwerk zou verlaten.

“Je kijkt om je heen en je ziet zoveel mensen breken onder de druk van wat het ook is dat we doormaken. En je kijkt met minachting en verdriet als je mensen die je kent ziet veranderen in lafaards. Je ziet ze zich ontpoppen als lafaards. Je ziet ze meegaan in dat nieuwe, nieuwe ding dat duidelijk een giftig ding is, een dwaas ding,” verklaarde hij. “Je weet wel, dingen zeggen waarvan je weet dat ze er niet in geloven omdat ze hun baan willen behouden. Als er één persoon in deze kamer is die dit niet heeft gezien tijdens George Floyd, COVID en de Oekraïne-oorlog, steek dan je hand op? Niemand? Juist. Jullie weten allemaal waar ik het over heb.”

Carlson voegde eraan toe: “En je bent zo teleurgesteld in mensen. Echt waar. Je realiseert je dat het kudde-instinct misschien wel het sterkste instinct is. Ik bedoel, het is misschien wel sterker dan het honger- en seksinstinct. Het instinct, wat weer inherent is, om zoals iedereen te zijn en niet uit de groep te worden gezet, niet te worden gemeden.”

Zijn toespraak tot de conservatieve organisatie kwam slechts een dag nadat zijn laatste Fox News show was uitgezonden. Tegen het einde van het programma vertelde Carlson zijn kijkers dat hij maandag terug zou komen, waarmee hij suggereerde dat de beslissing om hem te verlaten wellicht door Fox was genomen.

“Maar je kijkt rond en je ziet deze mensen en sommigen van hen hebben echt een zware prijs betaald voor het vertellen van de waarheid en ze zijn uit hun groepen gegooid, wat die groepen ook zijn, maar ze doen het,” zei hij later in zijn toespraak. “Hoe dan ook, ik bekijk die mensen met de grootst mogelijke bewondering,” zei Carlson. “Ik word betaald om dat te doen. Ik word niet gestraft. Iemand kwam naar me toe, ‘Je bent zo dapper.’ Echt? Ik ben een talkshow presentator.”

“Het is alsof ik geen mening mag hebben die ik wil. Dat is mijn werk. Daarom betalen ze me. Het is niet moedig om de waarheid te vertellen in een nieuwsshow en als je dat niet doet ben je echt een idioot, je bent echt laf. Liegen op televisie? Waarom zou je dat doen? Je wordt letterlijk betaald om te zeggen wat je denkt maar je mag het zelfs niet uitspreken. Hou toch op.”

Op maandag verklaarde Fox News dat de samenwerking met Carlson stopt, en een andere presentator, Harris Faulkner, zei dat de twee partijen tot een “wederzijdse” overeenkomst kwamen. Carlson heeft geen publieke verklaring over de zaak afgelegd.

Tijdens datzelfde evenement maakte Heritage Foundation voorzitter Kevin Roberts een grap tegen Carlson over het mogelijk verliezen van zijn baan bij Fox News—dagen voor zijn vertrek. Roberts zei dat “als het fout gaat bij Fox News, er altijd een baan voor je is bij Heritage.”

“Je hebt me al eens eerder gered,” lachte Carlson. “We doen dat voor veel mensen, heel graag,” zei Roberts.

Voor zijn vertrek was Carlson de hoogst gewaardeerde Fox News persoonlijkheid, en vaak het meest bekeken nieuwsprogramma. In de afgelopen dagen interviewde hij Tesla-oprichter Elon Musk en voormalig president Donald Trump, en zond hij nooit eerder vertoonde beelden over de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 uit in zijn show.

Maandagavond verscheen ochtendpresentator Brian Kilmeade voor een nieuwe Fox News show die tijdens Carlson’s oude timeslot wordt uitgezonden.

Gepubliceerd door The Epoch Times (27 april 2023): Tucker Carlson’s Speech After Final Fox News Show Goes Viral

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.