Sunday, 23 Jun 2024
Tesla en SpaceX CEO Elon Musk arriveert op de rode loper voor de Axel Springer mediaprijs in Berlijn op 1 dec. 2020. (Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP)

Twitter Files: mysterieuze overheidsinstanties namen deel aan het onderdrukken van inhoud van Twitter

Mysterieuze overheidsinstanties waren betrokken bij het censureren van inhoud samen met Twitter Inc. op het sociale media platform, aldus journalist Matt Taibbi in onlangs vrijgegeven Twitter Files.

De bestanden – die meestal interne communicatie tussen leidinggevenden en werknemers van Twitter waren – laten zien dat niet nader genoemde agentschappen samenwerkten met Twitter voordat Elon Musk het bedrijf kocht.

De agentschappen werden meestal aangeduid als “Other Government Agencies,” of OGA, binnen Twitter.

In een e-mail van 29 juni 2020 vroeg FBI San Francisco Field Office ambtenaar Elvis Chan aan leidinggevenden van Twitter of hij een “OGA” kon uitnodigen voor een aanstaand evenement.

“Ik wil nagaan of ik deze uitnodiging kan doorsturen naar een OGA?” schreef hij.

“OGA Briefing” is ook vaak te zien op de vergaderagenda tussen Twitter en de Foreign Influence Task Force (FITF).

Het werd geplaatst onder het deel “Rusland Status” van de vergaderagenda.

Het is onduidelijk naar welke agentschappen OGA verwees, hoewel Taibbi beweerde dat het de Central Intelligence Agency (CIA) was, daarbij verwijzend naar verschillende personen die bekend zijn met het agentschap.

De Epoch Times heeft de CIA om commentaar gevraagd.

Screenshots van door Taibbi gedeelde e-mails laten zien dat verschillende overheidsinstanties, waaronder de FBI en de CIA, deelnamen aan vergaderingen bij Twitter.

“Ik heb de FBI uitgenodigd, en ik geloof dat de CIA ook virtueel aanwezig zal zijn,” schreef Stacia Cardille, een voormalige advocaat van Twitter, in een e-mail aan Jim Baker over een conferentie over informatieoperaties.

Baker was algemeen adviseur bij de FBI en een sleutelfiguur in het Trump-Rusland onderzoek.

Inspanningen piekten voor verkiezing 2020

Twitter werd overweldigd door verzoeken van verschillende agentschappen, meestal gecoördineerd door FITF en het FBI San Francisco Field Office vóór de verkiezingen van 2020, aldus Taibbi.

“E-mail na e-mail kwam van het kantoor in San Francisco in de aanloop naar de verkiezingen, vaak versierd met een Excel-bijlage,” schreef hij. “Er waren zoveel overheidsverzoeken dat Twitter-medewerkers een systeem moesten improviseren om ze te prioriteren/triageren.”

In sommige gevallen vond het personeel van Twitter de gemarkeerde berichten legitiem.

“Uit mijn controles kon ik geen indicatoren vinden om te suggereren dat het account [redacted] Russisch is. … [redacted] heeft geen indicatoren om te suggereren dat het een Russische proxy is,” zei een analist.

“Ik kan met [redacted] brainstormen en kijken of we nog dieper kunnen graven en proberen een sterker verband te vinden,” voegde de analist eraan toe.

In een ander geval concludeerde Yoel Roth, Twitter’s ontslagen ex-chef van vertrouwen en veiligheid, dat sommige pro-Maduro accounts uit Venezuela niet verbonden waren met het Internet Research Agency (IRA) van Rusland.

“Die accounts waren tweeters met een extreem hoog volume, die over het algemeen gebruik maakten van automatisering (op een manier die vrij onkarakteristiek was voor veel van de andere IRA-activiteiten). We hebben er zeer veel vertrouwen in dat ze niet verbonden zijn met de IRA, of met Russische activiteiten in welke vorm dan ook,” schreef hij. 

Gepubliceerd door The Epoch Times (24 december 2022): Mysterious Government Agencies Participated in Suppressing Twitter Content: Twitter Files

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.