Thursday, 20 Jun 2024
Dr. Robert Malone in Washington op 29 juni 2021. (Zhen Wang/The Epoch Times)

Twitter schorst belangrijke mRNA-vaccinbijdrager dr. Robert Malone

Dr. Robert Malone, een belangrijke bijdrager aan de mRNA-vaccintechnologie en een uitgesproken criticus van de COVID-19-mandaten en -regels, werd door Twitter geschorst.

Op zijn Substack-pagina bevestigde Malone, die inmiddels meer dan 500.000 volgers had, dat zijn account “permanent geschorst werd van Twitter” en zei: “We wisten allemaal dat het uiteindelijk zou gebeuren.”

“Op slag meer dan een half miljoen volgers weg. Dat betekent dat ik in de roos heb geschoten, bij wijze van spreken. Het betekent ook dat we een belangrijk onderdeel hebben verloren om de verplichte vaccinatie van kinderen tegen te houden en de corruptie in onze regeringen te stoppen, evenals het medisch-industrieel complex en de farmaceutische industrie.”

Volgens het bericht van Malone, verwees hij gebruikers naar zijn Substack pagina voor toekomstige updates. Ondertussen zal hij op 30 december verschijnen op de podcast van komiek en UFC-commentator Joe Rogan.

“Substack is absoluut de beste manier om mijn geschreven teksten te zien. Ik waardeer de steun van iedereen om zich in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Het is echt belangrijk voor me”, schreef hij in het bericht.

Als ik probeer toegang te krijgen tot Malone’s pagina, krijg ik het standaard Twitter schorsingsbericht: “Account geschorst. Twitter schorst accounts die de regels van Twitter overtreden.”

Het in San Francisco gevestigde social media bedrijf heeft nog niet publiekelijk laten weten waarom het Malone’s account heeft geschorst, of specifiek welke post de woede van het bedrijf heeft gewekt. Twitter heeft nog niet gereageerd op een verzoek van The Epoch Times voor commentaar.

Malone vertelde The Epoch Times woensdagavond dat Twitter hem niet van tevoren op de hoogte had gesteld van de schorsing.

“In het afgelopen jaar heb ik een paar keer een bericht van Twitter gehad dat er een klacht was over een bericht, maar dat er geen actie werd ondernomen”, zei hij. “Ik heb geen waarschuwing ontvangen voorafgaand aan de verbanning.”

Malone voorzag de Epoch Times van een screenshot met een tekst van Twitter die luidt: ” Met name voor: Het schenden van ons beleid inzake het verspreiden van misleidende en mogelijk schadelijke informatie met betrekking tot COVID-19. U mag de diensten van Twitter niet gebruiken om valse of misleidende informatie over COVID-19 te delen die kan leiden tot schade.” Het platform leek niet verder uit te wijden.

In een interview met The Epoch Times eerder dit jaar, zei Malone dat de immuniteit die door een eerdere COVID-19 infectie wordt verleend, superieur is aan die welke door de COVID-19 vaccins wordt verleend.

“Mensen worden geconfronteerd met een situatie waarin hen wordt verteld dat natuurlijke immuniteit niet zo beschermend is, dat ze daar niet op kunnen vertrouwen; dat als je eerder bent besmet, je nog steeds beide doses vaccin moet krijgen; dat deze vaccinatie een brede duurzame bescherming zou bieden, jou zou beschermen en ouderen tegen jouw mogelijke verspreiding van de ziekte naar hen toe”, zei hij tijdens het interview, dat in september werd gepubliceerd.

Twitter heeft de woede opgewekt van voorstanders van vrije meningsuiting en Republikeinen na het verbannen van vooraanstaande personen, waaronder voormalig president Donald Trump. Een andere prominente criticus van de COVID-19 mandaten, voormalig New York Times verslaggever Alex Berenson, spande eerder deze maand een rechtszaak aan tegen Twitter over het verbannen van zijn account maanden eerder.

Berenson, die ook een Substack-pagina beheert, beweerde dat de permanente schorsing van Twitter van het socialemediaplatform in strijd was met het Eerste Amendement van de Amerikaanse grondwet en met de wetten in Californië.

“Twitter is onbetwistbaar een berichtendienst. Een allang bestaande Californische wet reguleert berichtendiensten als ‘gewone vervoerders’. Dit betekent dat zij alle berichten die zij ontvangen moeten accepteren. Twitter moet dus alle tweets accepteren die het ontvangt. Het heeft geen recht op het Eerste Amendement om ze te weigeren omdat het er niet mee eens is”, schreef Berenson op 21 december op zijn pagina.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (29 december 2021): Twitter Suspends Key mRNA Vaccine Contributor Dr. Robert Malone

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.