Wednesday, 17 Jul 2024
Het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco op 26 april 2022. (Amy Osborne/AFP via Getty Images)

Twitter stopt met censureren van Epoch Times inhoud na verontwaardiging

Twitter is gestopt met het censureren van inhoud van The Epoch Times na een stroom van publieke kritiek.

Op 30 juli werkten de op het social media-platform geplaatste links naar behoren.

Het is onduidelijk wanneer het technologiebedrijf de verandering heeft doorgevoerd.

Eerder in de week kregen Twitter-gebruikers die probeerden te klikken op een Epoch Times-link op het platform te lezen dat de link “mogelijk onveilig” was.

“De link die u probeert te openen, is door Twitter of onze partners geïdentificeerd als mogelijk spam of onveilig”, aldus Twitter.

De link kan “kwaadaardig” zijn en proberen om persoonlijke informatie te stelen, “onbetrouwbaar” en proberen om mensen te misleiden, “gewelddadig of misleidend,” of anderszins in strijd met de Twitter-regels, aldus de waarschuwing.

De censuur trof alle inhoud van The Epoch Times.

Meerdere Amerikaanse wetgevers hebben de ontwikkeling veroordeeld, waaronder senator Marco Rubio (R-Florida.).

“Twitter moet zich verantwoorden voor deze schandelijke daad van censuur”, schreef Rubio, het belangrijkste lid van de Senaatscommissie voor Inlichtingen, op Twitter.

De senatoren Ron Johnson (R-Wis.) en Rick Scott (R-Florida.) waren onder de andere leden van het Congres die kritiek hadden op de acties van Twitter.

Kevin Roberts, voorzitter van de Heritage Foundation, zei dat de waarschuwing van Twitter “een schandalige daad van censuur” was.

Twitter heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (30 juli 2022): Twitter Stops Censoring Epoch Times Content After Outcry

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.