Wednesday, 17 Apr 2024
Eric Clapton O2 Arena
LONDEN, ENGELAND - MAART 03: Eric Clapton in actie tijdens Music For The Marsden 2020 in de O2 Arena op 03 maart 2020 in Londen, Engeland. (Gareth Cattermole/Getty Images)

Van Morrison en Eric Clapton herstellen de cultuur namens de vrijheid

Zoals iedereen weet die ook maar een beetje wakker is – en, nee, wakker en paranoïde zijn niet hetzelfde – zijn de kunsten, graniet-links als ze inmiddels zijn, ongeveer zo dood als nooit tevoren in onze cultuur.

Noem een genre, en het is één en al prietpraat. De boodschap is altijd hetzelfde; een afknapper.

Wanneer er iets voor elkaar wordt gekunsteld door conformisten – en op dit moment zijn de linksen de grootste conformisten die je je kunt voorstellen – is het gegarandeerd smakeloos.

Als lid van de Filmacademie heb ik dit jaar voor het eerst niet eens de moeite genomen om (op een film – red.) te stemmen, laat staan films te kijken. Wie heeft er nog behoefte aan Hollywoods moraliserende preken?

Maar er is hoop, grote hoop zelfs, uit de muziekwereld en wel van het hoogste niveau.

De Britse muzikanten Van Morrison en Eric Clapton – twee van de grootste sterren van de laatste 50 jaar – hebben gebroken met het o zo vermoeide, platgetreden “progressieve” stramien van populaire muziek met niet één, maar twee nummers die de bakens verzetten.

In feite eisen ze de cultuur terug van de linkse fatsoensrakkers in naam van de vrijheid.

Natuurlijk worden de liedjes de kop ingedrukt – of, in het geval van YouTube, pas gepresenteerd na eindeloze advertenties van mensen als Stacey Abrams – terwijl linkse hordes gehakt maken van de auteurs op dat andere platform van vijandigheid naar al het ook maar enigszins originele (lees: conservatieve of libertarische) gedachtegoed, Twitter.

Het eerste nummer is een anti-lockdown blues geschreven door Van Morrison en gezongen door Clapton getiteld “Stand and Deliver“. De opbrengst gaat naar Morrison’s Lockdown Financial Hardship Fund.

Onnodig te zeggen dat het niet veel op de radio wordt gedraaid, wat toch opmerkelijk is gezien de staat van dienst van beide artiesten.

Je kan het liedje hier beluisteren, het rockt als de dagen van weleer. Hier is een stukje van de tekst:

Stand and deliver
You let them put the fear on you
Stand and deliver
But not a word you heard was true
But if there’s nothing you can say
There may be nothing you can do

Do you wanna be a free man
Or do you wanna be a slave?
Do you wanna be a free man
Or do you wanna be a slave?
Do you wanna wear these chains
Until you’re lying in the grave?

I don’t wanna be a pauper
And I don’t wanna be a prince
I don’t wanna be a pauper
And I don’t wanna be a prince
I just wanna do my job
Playing the blues for friends

Magna Carta, Bill of Rights
The Constitution, what’s it worth?
You know they’re gonna grind us down, ah
Until it really hurts

Is this a sovereign nation
Or just a police state?
You better look out, people
Before it gets too late

Magna Carta, Bill of Rights, inderdaad. Leven we in een soevereine natie of in een politiestaat? Deze jongens eren de grondwet, net zoals wij, trouwens, bij The Epoch Times.

Misschien had Clapton, een van de grootste gitaristen van zijn generatie of van welke generatie dan ook, dit moeten spelen en zingen op de trappen van het Capitool op 6 januari.

Het tweede lied wordt door beiden gezongen en heet “Where Have All the Rebels Gone?” Hier is hun antwoord:

Where have all the rebels gone?
Hidin’ behind computer screens
Where’s the spirit, where’s the soul?
Where have all the rebels gone?

Nou kun je geen rebel en conformist tegelijk zijn, maar dat is wel, zoals ik al zei en wat Morrison en Clapton duidelijk demonstreren, hetgeen we overal om ons heen zien.

Maar gaat Clapton niet te ver? In een bericht van de BBC luidt het: “Brits rockicoon Eric Clapton heeft gezegd dat hij niet zal optreden op podia waar concertbezoekers verplicht worden volledig ingeënt te zijn tegen COVID-19“.

Meningen verschillen natuurlijk, maar in een zogenaamd vrije maatschappij als de onze, zou het aan de burgers zelf overgelaten moeten worden wat zij wel en niet in hun lichaam stoppen. Hoe ging die slogan van weleer ook alweer: “Baas in eigen Buik“? Tijden zijn veranderd!

De BBC zei: “De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat bewijs van vaccinatie moet worden getoond in clubs en zalen vanaf september.

“Clapton zei dat hij niet zal optreden waar er een ‘gediscrimineerd publiek aanwezig is.

“In mei zei Clapton dat hij een ‘ernstige’ reactie op het AstraZeneca-vaccin had ervaren”.

Toevallig zullen Clapton en Morrison op 11 september samen spelen, ver van het gezag van Boris Johnson, in de Bridgestone Arena in mijn geboortestad Nashville.

Ik ben van plan erbij te zijn, zonder masker, welteverstaan. Ik zou geen deel willen uitmaken van een “gediscrimineerd publiek”.

Roger L. Simon is een bekroond romanschrijver, voor de Oscar genomineerd scenarioschrijver, medeoprichter van PJMedia en nu hoofdredacteur voor The Epoch Times. Zijn meest recente boeken zijn “The GOAT” (fictie) en “I Know Best: How Moral Narcissism Is Destroying Our Republic, If It Hasn’t Already” (non-fictie). Hij is op Parler te vinden als @rogerlsimon.

De standpunten in dit artikel zijn de meningen van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met de standpunten van The Epoch Times.

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Epoch Times 22 juli 2021: Van Morrison and Eric Clapton Take Back the Culture for Freedom.

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.