Thursday, 18 Apr 2024
Minister van Volksgezondheid van Florida Dr. Joseph Ladapo in Tampa, Florida op 15 oktober 2022. (York Du/De Epoch Times)

Topambtenaar volksgezondheid uit Florida waarschuwt tegen nieuwe COVID-19 vaccins

Topambtenaar volksgezondheid uit Florida en vooraanstaand chirurg Dr. Joseph Ladapo, waarschuwt dat er “geen bewijs” is dat de aankomende COVID-19 vaccins veilig zijn voor mensen en suggereerde dat mensen er misschien beter aan doen om deze nieuwe prikken niet te krijgen.

“We weten allemaal dat er een nieuw vaccin op komst is, [een] nieuw mRNA COVID-19 vaccin. En er is eigenlijk geen bewijs voor. Er is geen klinisch onderzoek gedaan bij mensen waaruit blijkt dat mensen er baat bij hebben, er is geen klinisch onderzoek gedaan waaruit blijkt dat het een veilig product is voor mensen. En niet alleen dat, maar er zijn ook een heleboel zogenaamde red flags,” zei Dr. Ladapo donderdag tijdens een persconferentie met gouverneur Ron DeSantis.

Het is onduidelijk op welk vaccin Dr. Ladapo doelde. Volgens de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zal het 2023–24 COVID-19 vaccin vanaf half september beschikbaar zijn.

Zowel Moderna als Pfizer ontwikkelen vaccins voor meerdere COVID-19 varianten. Pfizer beweerde onlangs dat zijn bijgewerkte vaccin bescherming bood tegen de BA.2.86-stam en andere snelverspreidende varianten in een dierproef. Moderna’s vaccin tegen BA.2.86 is al getest bij mensen. Beide bedrijven zijn ook van plan om nieuwe vaccins tegen de Omicron-stam XBB.1.5 op de markt te brengen.

Tijdens de persconferentie wees Dr. Ladapo op enkele zorgen over de veiligheid van mRNA COVID-19 vaccins en gaf hij aan dat mensen de nieuwe vaccins niet moeten nemen als ze geen vertrouwen hebben in de effecten ervan.

“Dus iets waar je niet veel over hoort … er zijn nu meerdere studies van over de hele wereld, Brazilië, Australië, Verenigde Staten die aantonen dat na verloop van tijd deze vaccins, deze mRNA COVID-19 producten eigenlijk je kansen op het oplopen van COVID-19 verhogen.”

Video: Hele stad rebelleert, verbant maskers en vaccinatieverplichtingen | Facts Matter

“Dat is niet normaal en helaas zul je mensen hebben die op televisie komen en je proberen uit te leggen waarom je gerust een product zou moeten nemen dat uiteindelijk, net als zijn voorgangers, je kans vergroot om iets op te lopen.”

Dr. Ladapo vroeg mensen om beslissingen te nemen op basis van hun “resonantie van de waarheid” in plaats van afhankelijk te zijn van “zeer goed opgeleide mensen die je vertellen wat je moet denken.”

“Als ze je proberen te overtuigen om comfortabel te zijn en akkoord te gaan met dingen die niet comfortabel aanvoelen en niet aanvoelen als dingen waar je akkoord mee zou moeten gaan, dan is dat een teken … En ik moedig je aan en smeek je met klem en hoop dat je er wel naar luistert, want het zal je goed doen.”

Uit een onderzoek van januari-juli 2023 waarin gegevens van 33 gevangenissen in de staat Californië werden geanalyseerd, bleek dat personen die nieuwe boostervaccins tegen COVID-19 kregen, een grotere kans hadden om COVID-19 op te lopen dan personen die de injecties niet kregen.

Het infectiepercentage onder de groep die de bivalente boostershots kreeg was 3,2 procent, hoger dan de 2,7 procent onder de niet-gevaccineerden.

Eind vorige maand gaf de CDC toe dat de nieuwe BA.2.86-stam infecties kan veroorzaken, zelfs bij mensen die eerder tegen COVID-19 zijn gevaccineerd.

“Het grote aantal mutaties in deze variant doet vrezen voor een grotere ontsnapping aan de bestaande immuniteit van vaccins en eerdere infecties in vergelijking met andere recente varianten,” zei het agentschap in zijn beoordeling.

Hartschade, mRNA-deeltjes in lichaam

Tijdens de persconferentie beweerde de chirurg in Florida ook dat de mRNA COVID-19 vaccins “daadwerkelijk bij veel mensen hartletsel veroorzaakten.”

“En de omvang van dat hartletsel gaat verder dan cardio myocarditis die leidt tot ziekenhuisopname. We noemen het subklinische myocarditis. De klinische betekenis ervan is echt onbekend. In een perfecte wereld zal het hopelijk niet veel uitmaken, maar we weten het niet,” zei hij.

Een medisch medewerker bereidt de COVID-19 vaccinatie voor na de ontdooifase buiten het UCI Medical Center, in Orange, Californië, op 16 december 2020. (John Fredricks/De Epoch Times)

Myocarditis is een ontsteking van het hart en is een ernstige aandoening die tot de dood kan leiden.

“Het is onveilig en het is echt onverantwoordelijk voor de FDA, CDC en anderen om zoiets te promoten terwijl we de implicaties ervan niet kennen,” zei Dr. Ladapo.

“Het is waarschijnlijk in de orde van ergens tussen de drie en vijf en een honderdtal mensen die hier bewijs van hebben. Misschien is het nog wel hoger. Het is gewoon volstrekt onverantwoordelijk om zoiets te pushen.”

Eerder dit jaar onthulde een klokkenluider dat er een piek was in het aantal myocarditisgevallen in het leger in 2021 na de uitrol van de COVID-19 vaccins. Vorige maand kwam hij in de openbaarheid.

In een interview met de Epoch Times citeerde Lt. Ted Macie, officier van het Navy Medical Service Corps in actieve dienst, Pentagon-gegevens om aan te tonen dat de diagnose van myocarditis in 2021 met meer dan 130,5 procent steeg in vergelijking met het gemiddelde van 2016–2020 gevallen.

De diagnose van longembolie, bloedstolsels in de longen, en eierstokklachten steeg ook.

Tijdens de persconferentie haalde Dr. Ladapo een ander onderzoek aan dat onlangs uitkwam en dat aantoonde dat het spike-eiwit in de mRNA-vaccins “blijkbaar maandenlang in je lichaam blijft rondzweven. Er is een recent onderzoek dat aantoonde dat het zes maanden later nog detecteerbaar was bij sommige mensen.”

Vaccinpush, COVID-19 mandaten

Dr. Ladapo’s waarschuwing tegen mRNA-vaccins kwam op het moment dat het Witte Huis in een Factsheet van 8 september verklaarde dat de regering Biden van plan is om Amerikaanse burgers deze herfst bijgewerkte vaccinaties te geven en “Amerikanen aan te moedigen ze te gebruiken.”

Mensen met beschermende gezichtsmaskers lopen op straat in Brooklyn, New York, op 7 oktober 2020. (Chung I Ho/De Epoch Times)

“De regering heeft meer dan 170 miljoen doses van de bijgewerkte COVID-19 vaccins veiliggesteld,” aldus de regering. “De regering lanceert een uitgebreide inspanning om ervoor te zorgen dat deze vaccins gratis, overal verkrijgbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn voor alle Amerikanen.”

Ondertussen wordt er gespeculeerd dat maskermandaten opnieuw in werking kunnen treden te midden van een toename in COVID-19 gevallen. Sommige staten zoals Texas en Florida hebben al duidelijk gemaakt dat er geen verplichte maskers zullen worden opgelegd in hun staten.

“Zelfs vandaag de dag dwingen delen van ons land kinderen om maskers te dragen in de klas,” zei DeSantis tijdens een persconferentie op 7 september. “Die mandaten zijn [dead on arrival] in Florida, en we zullen ouders en kinderen beschermen tegen deze eeuwigdurende COVID hysterie.”

“Je denkt dat ze gewoon niets nieuws meer zullen proberen, en dan proberen ze altijd iets uit te vinden,” zei de gouverneur van Florida, verwijzend naar politici en gezondheidsfunctionarissen die eerder hadden aangedrongen op het opleggen van vaccinatiemandaten en lockdowns.

“Als je deze mensen een vinger geeft, nemen ze een kilometer.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (10 september 2023): ‘Lot of Red Flags’: Florida Surgeon General Warns Against New COVID-19 Vaccines

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.