Friday, 19 Apr 2024
Een illustratie ontworpen door The Epoch Times met behulp van beeldmateriaal van Shutterstock. (AleksandraNimf/Morphart Creation/tatianat/aksol/Shutterstock)

Vernietig het zaad van het kwaad, of het zal groeien tot je ondergang

Het gebeurde dat een landbewoner wat hennepzaad aan het zaaien was in een veld waar een zwaluw en wat andere vogels rondhuppelden om hun voedsel op te pikken.

“Pas op voor die man,” zei de Gierzwaluw. “Waarom, wat is hij aan het doen?” zeiden de anderen. “Dat is hennepzaad dat hij zaait; zorg ervoor dat je elk zaadje opraapt, anders zal het je berouwen.”

(Illustratie – ArtMari/Shutterstock)
(Illustratie – Morphart Creation/Shutterstock)

De vogels schonken geen aandacht aan de woorden van de zwaluw, en de hennep groeide op en werd tot koord gemaakt, en van de koorden werden netten gemaakt, en menig vogel die de raad van de zwaluw had veracht, werd gevangen in netten die van datzelfde hennep waren gemaakt.

“Wat heb ik je gezegd?” zei de zwaluw.

Vernietig het zaad van het kwaad, of het zal groeien tot je ondergang.

Deze fabel is overgenomen uit The Project Gutenberg eBook of “The Aesop for Children” (1919).

Aesop (ca. 620-564 v. Chr.) was een Griekse verhalenverteller aan wie een aantal fabels wordt toegeschreven die nu gezamenlijk bekend staan als “De Fabels van Aesop”. Zijn verhalen, met hun morele waarde, hebben onze cultuur en beschaving lang beïnvloed en hebben niet alleen bijgedragen aan de opvoeding en morele karaktervorming van kinderen, maar ook, met hun universele aantrekkingskracht, aan de zelfreflectie van volwassenen die ervoor hebben gekozen om de deugden te omarmen of de waarschuwingen in zich op te nemen.

Gepubliceerd door The Epoch Times (10 augustus 2023): Destroy the Seed of Evil, or It Will Grow Up to Your Ruin

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.