Sunday, 16 Jun 2024
Veel klanten hebben zelfs onverwachte toepassingen gevonden voor Coca-Cola, dat een zure pH heeft van ongeveer 2,7. (Dreamstime/TNS)
Veel klanten hebben zelfs onverwachte toepassingen gevonden voor Coca-Cola, dat een zure pH-waarde heeft van ongeveer 2,7. (Dreamstime/TNS)

Verrassende toepassingen van Coca-Cola

De wereldberoemde frisdrank van het bedrijf van Coca-Cola uit Atlanta heeft een hele geschiedenis achter de rug sinds de introductie van de drank in 1886. Apotheker John S. Pemberton uit Atlanta prees de drank oorspronkelijk aan als een tonicum, die cocaïne en cafeïnerijke extracten bevat. De cocaïne werd in 1903 uit het recept verwijderd, en sindsdien is Coca-Cola een onmisbaar drankje in de Amerikaanse cultuur.

Veel klanten hebben zelfs onverwachte toepassingen gevonden voor de drank, die een zure pH-waarde heeft van ongeveer 2,7. Hier zijn een paar onverwachte life hacks die je kunt proberen met ‘s werelds favoriete frisdrank:

Je toilet schoonmaken

Volgens “Today” kan Coca-Cola een effectieve toiletreiniger zijn. Om deze schoonmaaktip uit te proberen, giet je Coca-Cola langs de randen van de toiletpot en laat je het een nacht weken. In de ochtend word je “wakker met een brandschoon toilet.”

CNET meldde dat dit een geweldige manier is om vuil en vlekken uit je toiletpot te verwijderen. Wel moet worden opgemerkt dat cola vlekken schoonmaakt, maar niet desinfecteert.

Je tuin bemesten

Coca-Cola is een perfecte meststof voor gardenia’s, azalea’s en gras.

“Af en toe een kleine hoeveelheid zoals 15-20 ml Coca-Cola rond de basis van deze planten gieten kan nuttige voedingsstoffen leveren aan de planten, met als resultaat betere bloemen!” meldde Balcony Garden. “Het kan ook een goede gazonmeststof zijn, die de groei van gras bevordert, dankzij het CO2-gehalte en planten zijn er dol op! Omdat frisdrank ook sporen van kalium, koolstof, waterstof, zuurstof, fosfor, zwavel en natrium bevat, draagt het bij aan de algehele groei van het gebladerte.”

Je vlees stoven

Coca-Cola kan een enorme hulp zijn in de keuken voor degenen die op zoek zijn naar een manier om hun barbecue te verbeteren. Coca-Cola toevoegen aan een traditionele stoofpot, in plaats van rode wijn, voor een brisket of stoofpot kan een zoetigheid toevoegen aan het eindproduct, meldt Southern Kitchen. Door het kookvocht te reduceren nadat het vlees is verwijderd, kunnen ook meer van de gekruide smaken van de frisdrank worden toegevoegd.

Roest verwijderen en bouten losmaken

Volgens Car Hop kan Coca-Cola metaaloxiden oplossen en roest afbreken door zijn koolzuurgas. Hoewel de frisdrank langzamer werkt dan de gemiddelde roestverwijderaar, kan het een goedkoper alternatief zijn voor het losmaken van vastgeroeste bouten.

Om roest te verwijderen met Coca-Cola, moet je een paar stappen volgen.

  1. Giet de frisdrank op de roest en wrijf het gebied voorzichtig in met overgevouwen aluminiumfolie.
  2. Zodra er stukjes beginnen af te schilferen, kun je overschakelen op een spons en het proces herhalen.
  3. Nadat de roest succesvol is verwijderd, reinig je de Coca-Cola van het getroffen gebied met water en zeep.

 

Door Hunter Boyce van de Atlanta Journal-Constitution

Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC.

Gepubliceerd door The Epoch Times (27 mei 2023): Surprising Uses for Coca-Cola

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.

GERELATEERD