Thursday, 20 Jun 2024
Ding Lebin roept op tot wereldwijde aandacht voor zijn ouders, die in de gevangenis dreigden te belanden omdat ze volhardden in hun geloof in Falun Gong, tijdens een bijeenkomst op 1 aug. 2023. (The Epoch Times)

Vervolging van geloof door CCP krijgt internationale aandacht nu gevangene in China terechtstaat

Ding Yuande werd op 12 mei gearresteerd, samen met 70 andere inwoners die het doelwit waren van de onderdrukking van Falun Gong door de regerende communistische partij.

In de Chinese kuststad Rizhao is het proces begonnen tegen een Falun Gong beoefenaar die sinds mei vastzit, in een zaak die wereldwijd de aandacht heeft getrokken voor de uitroeiingscampagne van het communistische regime tegen de geloofsgroep.

Ding Yuande, een theeboer, werd in de vroege ochtend van 12 mei gearresteerd, samen met zijn vrouw en 70 andere lokale inwoners die het doelwit zijn van de regerende communistische partij in haar onderdrukking van de spirituele discipline Falun Gong.

Volgens familieleden en Minghui, een Amerikaanse website die de vervolging vastlegt, zou de heer Ding op 28 november terechtstaan in de stad Rizhao in het district Wulian. Dergelijke processen worden vaak in het diepste geheim gevoerd.

Ding Lebin, de zoon van Ding die in Duitsland woont, zei dat de politie had gedreigd zijn vader tot gevangenisstraf te veroordelen vóór de hoorzitting, verwijzend naar zijn campagne die wereldwijd de aandacht heeft getrokken.

De jongere Ding, die naar Parijs, Athene en andere Europese landen is gereisd om er bij internationale leiders op aan te dringen zijn vader te helpen, benadrukte dat de zaak geen wettelijke basis heeft, omdat zijn vader alleen maar Falun Gong beoefende.

De politieagenten “legden niet uit welke wet [zijn ouders] overtreden, omdat ze weten dat wat ze doen illegaal is,” vertelde de heer Ding, die in een advocatenkantoor werkt terwijl hij aan de Humboldt Universiteit van Berlijn studeert, op 27 november aan the Epoch Times.

Maar in communistisch China staat de Partij boven de wet, zei Ding Lebin.

De meedogenloze vervolging van Falun Gong werd gelanceerd door voormalig partijbaas Jiang Zemin in 1999, nadat de autoriteiten hadden geschat dat ongeveer 70 tot 100 miljoen mensen deze praktijk hadden beoefend. Jiang zag de stijgende populariteit als een bedreiging voor de dominantie van de partij over het dagelijks leven in China en gaf persoonlijk het bevel om Falun Gong “uit te roeien.” Hoewel de 96-jarige gepensioneerde partijleider afgelopen december overleed, hebben zijn opvolgers het standpunt van de partij over de spirituele discipline nooit veranderd.

De heer Ding zei dat de ervaring van zijn ouders een glimp opleverde van de decennialange vervolging van volgelingen van Falun Gong in heel China, die voortdurend worden bedreigd met arrestatie, marteling, slavenarbeid en zelfs gedwongen orgaanoogst omdat ze volharden in hun geloof.

“De vervolging van de Chinese Communistische Partij tegen mijn ouders en andere Falun Gong beoefenaars in mijn geboortestad illustreerde haar kwaadaardige aard,” zei Ding Lebin, die de voortdurende vervolging een “misdaad tegen de mensheid” noemde.

De vergelding tegen de familie van de heer Ding vanwege zijn inspanningen voor zijn verdediging is “niet verrassend als het komt van de onderdrukkende, dictatoriale Communistische Partij,” zei Rep. Scott Perry (R-Pa.).

“Ze houden er niet van als iemand een andere mening heeft, hoe vreedzaam die ook is,” vertelde hij aan NTD, het zustermedium van The Epoch Times. Hij voegde eraan toe dat Falun Gong beoefenaars “overal ter wereld vreedzaam hun geloof zouden moeten kunnen belijden” zonder zich zorgen te hoeven maken over Chinese dwang of bedreigingen.

Wereldwijde aandacht

De heer Ding vraagt aandacht voor zijn ouders sinds ze op 12 mei door tientallen politieagenten werden meegenomen van hun theeplantage in Rizhao. Met de hulp van vrijwilligers over de hele wereld, die de plaatselijke politie belden om voor de vrijheid van het stel te pleiten, werd zijn moeder op 24 mei op borgtocht vrijgelaten.

Maar de autoriteiten arresteerden zijn vader officieel op 20 juli. Mensenrechtenadvocaten waarschuwden dat de oudere Ding “het risico loopt op marteling en langdurige opsluiting.”

Tot nu toe heeft de 35-jarige Berlijnse steun gekregen van huidige en voormalige parlementsleden uit Duitsland, België, Tsjechië, Slowakije en Japan, die het regime hebben opgeroepen om de Falun Gong beoefenaar onmiddellijk vrij te laten. Verschillende leden van het Europees Parlement hebben ook brieven gestuurd naar diplomaten of plaatselijke functionarissen van het regime, waarin ze vrijheid voor het echtpaar eisen.

Het regime lijkt de druk te voelen. Op 14 juli viel het Domestic Security Bureau van Rizhao, een geheime politie-eenheid die belast is met het toezicht op de vervolging, de moeder van Ding lastig. Ze dreigden de oudere Ding in de gevangenis te gooien als de heer Ding doorgaat met zijn campagne.

Volgens meneer Ding lieten de agenten zijn moeder brieven zien die waren ontvangen door Zhang Hui, het toenmalige partijhoofd van Rizhao, evenals berichten in de media over zijn campagne, waaronder die van The Epoch Times.
Ondanks de pogingen om hem het zwijgen op te leggen, is Ding vastbesloten om zijn ouders vrij te krijgen.

“Door de vervolging kan ik me al meer dan 11 jaar niet met mijn ouders herenigen,” zei Ding, die in 2012 als student naar Duitsland kwam.

Voorbijgangers houden een spandoek vast ter ondersteuning van Lebin Ding nadat ze hebben gehoord over de vervolging van zijn familie in China, in München, Duitsland, op 30 september 2023. (Met dank aan Lebin Ding)
Voorbijgangers houden een spandoek vast ter ondersteuning van Lebin Ding nadat ze hebben gehoord over de vervolging van zijn familie in China, in München, Duitsland, op 30 september 2023. (Met dank aan Lebin Ding)

Nu de zaak van zijn vader voor de rechter komt en zijn moeder onder politiebewaking staat, zei Ding dat de benarde situatie van zijn familie de anti-menselijke aard van de vervolging laat zien.

Hij deed een beroep op het publiek om samen met hem zijn ouders vrij te krijgen en een einde te maken aan de 24 jaar durende vervolging van Falun Gong.

“Het verwerpen van de Chinese Communistische Partij en alles doen wat we kunnen om deze ongekende misdaad tegen de mensheid te stoppen is ieders morele verplichting geworden om het menselijk geweten en de menselijke moraal te verdedigen.”

(Met dank aan Lebin Ding)

Eva Fu heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (30 november 2023): CCP’s Persecution of Faith Gets International Spotlight as Detainee in China Faces Trial

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.