Thursday, 18 Apr 2024
( De politie van Leicestershire)

VIDEO: ‘Slimme’ bordercollie geeft zichzelf aan op politiebureau na vermissing

Toen een bordercollie die werd uitgelaten met een andere hond afdwaalde en werd gescheiden van haar baasje, deed ze het slimste wat mogelijk was en meldde ze zich bij een nabijgelegen politiebureau. Het ongelooflijke moment werd vastgelegd op camera en later gedeeld op sociale media – het is sindsdien viraal gegaan.

Rosie loopt het politiebureau van Loughborough binnen. (De politie van Leicestershire)

Op camerabeelden van 4 november is te zien hoe Rosie dwars door de automatische deuren van het politiebureau van Loughborough in het Verenigd Koninkrijk gaat en in de hoek gaat zitten, geduldig wachtend tot het personeel haar opmerkt.

“Ons personeel haalde wat water voor Rosie, en werd heel snel bevriend,” schreef de Leicestershire Police in een bericht op hun Facebookpagina.

Rosie wacht geduldig in de hoek van het politiebureau. (De politie van Leicestershire)

Gelukkig droeg Rosie een halsband, waardoor de politie haar baasjes, Steve en Julie Harper, kon opsporen.

Volgens de BBC liet de 65-jarige Steve, Rosie en de andere hond van het gezin, Laser, uit in Southfields Park toen Rosie plots afdwaalde en wegliep toen iemand in de buurt vuurwerk afstak.

“Ze duwde zichzelf door een heg en gaf zichzelf aan op het politiebureau,” zei de 61-jarige Julie, “Het politiebureau is vlak naast het park.”

Steve was overstuur toen hij Laser naar huis bracht, maar toen had Julie ondertussen al een telefoontje gekregen. Rosie was gevonden. Haar baasjes waren blij dat ze veilig en gezond was.

(De politie van Leicestershire)

De politie van Leicestershire prees Rosie door haar “een lieve, slimme hond” te noemen. Bij het zien van de video, waren socialemediagebruikers snel om de verbazingwekkende actie van de hond te prijzen in hun commentaren.

“Rosie je bent zo’n slimme goede meid,” zei een socialemediagebruiker.

Een ander voegde eraan toe: “Ze is niet alleen slim, ze is ook beleefd! Kijk hoe ze gaat liggen om op haar beurt te wachten!”

Een derde schreef: “Ze begrijpt duidelijk de regel van vreemdelingengevaar en ging naar de politie voor hulp. Goed gedaan, Rosie.”

Het Facebookbericht van de politie van Leicestershire werd niet alleen vele duizenden keren bekeken, geliket en gedeeld, het verhaal haalde zelfs het nationale nieuws.

Bordercollies staan bekend als uiterst slim en worden door velen beschouwd als de meest intelligente van alle hondenrassen.

BEKIJK DE HIER DE VIDEO

Gepubliceerd door The Epoch Times (12 december 2022): VIDEO: ‘Clever’ Border Collie Hands Herself In at a Local Police Station After She Goes Missing

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.