Wednesday, 17 Jul 2024
Elon Musk in Parijs op 16 juni 2023. (Joel Sagat/AFP via Getty Images)

‘Volslagen waanzin:’ Elon Musk reageert op de voorgestelde genderbevestigende wet in Californië

Technologie-ondernemer en inwoner van Californië Elon Musk heeft kritiek geuit op een wetsvoorstel in de staat. Hij noemde het wetsvoorstel dat vereist dat ouders moeten bevestigen dat hun kind transgender is om voogdijrechten te krijgen “een wolf in schaapskleren.”

Musk’s commentaar kwam toen de Assemblee met een Democratische meerderheid de wetgeving op 8 september goedkeurde en deze naar het bureau van Govin Newsom stuurde.

Het wetsvoorstel, AB 957, neemt de “bevestiging door de ouders van de geslachtsidentiteit of genderexpressie” op in het concept van de “gezondheid, veiligheid en welzijn” van een kind. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal een rechter moeten overwegen of een ouder de ideeën van een kind over geslachtsverandering bevestigt bij het bepalen van voogdij of bezoekrecht.

“Dit wetsvoorstel is een wolf in schaapskleren,” schreef Musk vrijdag op X, dat vroeger Twitter heette. “Wat het eigenlijk zou betekenen is dat als je het niet eens bent met de andere ouder over het steriliseren van je kind, je de voogdij verliest. Volslagen waanzin!”

Het wetsvoorstel werd in eerste instantie in februari ingediend door parlementslid Lori Wilson, een Democraat. Ze voerde eerder aan dat de wetgeving geen prioriteit geeft aan de geslachtsbevestiging van een ouder boven andere juridische criteria die voogdijgeschillen bepalen.

“Als je een kind hebt dat door dat systeem gaat, heeft een rechter de discretie om verschillende factoren in overweging te nemen, zoals ze ook doen als ze kijken naar de totaliteit van omstandigheden met betrekking tot de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van een kind,” vertelde het parlementslid in juni aan ABC7 nadat het wetsvoorstel zich een weg had gebaand door de wetgevende macht van Californië.

Video: Slachtoffers van de genderindustrie en hun verhalen: Tobias Elvhage, regisseur van de film ‘Gendertransformatie’

“Een van de factoren, niet dé factor, maar een van de factoren, zou de bevestiging van de genderidentiteit van het kind door de ouder zijn.”

Tijdens de hoorzitting van de Senaatscommissie voor Justitie zei Wilson dat het wetsvoorstel bedoeld was om “ouders aan te pakken die tegen de genderidentiteit van hun kind zijn.”

Staatssenator Scott Wilk, een Republikein, zei dat er in de 11 jaar dat hij in de Senaat zit al veel beleid is ingevoerd om kinderen te beschermen. Maar nu, zei hij, is het tijd om te beginnen met het beschermen van ouders.

“In de afgelopen jaren hebben we overheidsbureaucraten tussen ouders, kinderen en artsen geplaatst als het gaat om medische zorg. En nu hebben we dit, waarbij als een ouder de ideologie van de overheid niet steunt, [kinderen] uit huis worden geplaatst,” zei Wilk. “Als je van je kinderen houdt, moet je Californië ontvluchten.”

Hoe kinderen opvoeden

Op 6 september werd het wetsvoorstel door de Senaat aangenomen met een bijna gelijke uitslag, 30-9. Democraten beweren dat de wetgeving zou helpen om het welzijn van LGBTQ+ kinderen te beschermen waarvan de ouders door een scheiding gaan.

Alle Republikeinen in de Senaat stemden tegen het wetsvoorstel, waarbij senator Kelly Seyarto, die Murrieta in Zuid-Californië vertegenwoordigt, aanvoerde dat de wetgevers zich te veel bemoeien met de manier waarop ouders hun kinderen opvoeden.

De Democratische gouverneur heeft nu tot 15 oktober de tijd om de wet te ondertekenen of zijn veto uit te spreken.

Sommige ouderrechtengroeperingen waarschuwden dat het wetsvoorstel ouders die betrokken zijn bij een voogdijzaak geen andere keuze laat dan in te stemmen met aanbevelingen voor geslachtsverandering voor hun kind op elke leeftijd en voor elke geslachtsidentiteit.

“Newsom moet zijn veto uitspreken, want als hij dat niet doet, schaart hij zich achter het uit elkaar halen van gezinnen. Hij zet zich af tegen ouders en ook tegen de discretionaire bevoegdheid van de rechter. Het is de controle van de staat over onze rechters,” vertelde Jennifer Kennedy, woordvoerder van Our Duty, een groep die zich inzet voor ouderrechten, op 8 september aan The Epoch Times. “Waarom zou Newsom gezinnen aanvallen die zich al in een crisis bevinden? Hij moet de kamer lezen en zijn veto uitspreken over AB 957.”

Mevrouw Kennedy, een burgerrechtenadvocaat, betoogde dat het wetsvoorstel inbreuk zou maken op de rechten van ouders en de discretie van rechters zou wegnemen om de feiten in voogdijgeschillen van geval tot geval te bekijken.

“De bevestigende ouder krijgt altijd het voordeel van de twijfel. Ze zullen altijd bevoordeeld worden in voogdij en bezoekrecht, dus het is volledig ongrondwettelijk.”

‘Wettelijk kwaad’

Chloe Cole, die op 15-jarige leeftijd toestemde in het laten verwijderen van haar borsten door een “genderbevestigende” chirurg—een levensveranderende beslissing waar ze na het bereiken van de meerderjarigheid spijt van heeft—ging ook naar sociale media om haar verzet te uiten.

“Deze kwestie is enorm impopulair, maar toch gaat de regering van Californië door met steeds radicaler beleid,” zei ze in reactie op de post van dhr. Musk. “@ProtectKidsCA probeert stemmaatregelen te introduceren die de sterilisatie van kinderen in Californië zullen stoppen.”

Chloe Cole, 15, ontwaakt na haar borstamputatie-operatie. (Met dank aan Chloe Cole)

Michael Seifert, de oprichter en Chief Executive Officer van PublicSq, noemde het wetsvoorstel een “bij wet vastgelegd kwaad.”

“Californië is vastbesloten om de bodem te ontdekken,” zei hij vrijdag in een bericht. “Ik ben zo blij dat we die staat hebben verlaten.”

“Ik herken mijn voormalige thuis niet eens meer.”

The Associated Press en Brad Jones hebben bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (11 september 2023): ‘Utter Madness:’ Elon Musk Reacts to California’s Proposed Gender Affirming Law

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.