Thursday, 20 Jun 2024
Thomas Homan, voormalig waarnemend directeur van de Amerikaanse Immigratie en Douane Handhaving (ICE) onder president Donald Trump, spreekt een bijeenkomst van Pennsylvania county sheriffs, wetshandhavers en wetgevers toe in Berks County, Pa., op 20 jan. 2022. (Beth Brelje/The Epoch Times)

Voormalig ICE-hoofd: drommen illegalen in VS toegelaten voor politieke macht

WEST HAMBURG, Pa.-Ondanks een historisch hoog aantal mensen dat in 2021 over de grens van de Verenigde Staten kwam, had Immigration and Customs Enforcement (ICE) een historisch laag aantal arrestaties en verwijderingen.

“Dat is met opzet”, aldus Thomas Homan, voormalig waarnemend directeur van ICE onder president Donald Trump. Homan werkte onder zes presidenten, maar zegt dat deze anders is.

“President Biden is de eerste president in de geschiedenis van deze natie die in functie kwam en opzettelijk de grens niet beveiligde,” zei hij tijdens een gesprek op 20 januari in Pennsylvania, over de lokale effecten van ongecontroleerde immigratie buiten de grenssteden.

Het evenement, dat werd bijgewoond door ongeveer acht sheriffs uit Pennsylvania en enkele staats- en lokale wetgevers, werd georganiseerd door Berks County Sheriff Eric Weaknecht, de Patriot Caucus, en Berks County Patriots, een gerenommeerde Republikeinse club die doorgaans enkele honderden mensen naar haar maandelijkse bijeenkomsten trekt. Homan sprak later die avond ook op een bijeenkomst van de Berks County Patriots.

“Onder president Trump is de immigratie met 83 procent gedaald. We zaten op een dieptepunt van 40 jaar voor immigratie,” zei Homan.

Hij noemde Trump de beste president waar hij ooit voor gewerkt heeft en zei dat beschuldigingen dat zijn grensbeleid onmenselijk was absurd zijn omdat het aanmoedigen van immigranten om illegaal de VS binnen te komen leidt tot lelijke mensenrechtenschendingen.

Homan zei dat 31 procent van de vrouwen die de reis naar de Verenigde Staten maken seksueel worden misbruikt, terwijl kinderen sterven en criminele kartels miljarden dollars verdienen.

“Als de illegale immigratie met 83 procent daalt, hoeveel vrouwen worden er dan niet verkracht? Hoeveel kilo fentanyl komt er dan niet de grens over?”, zei hij.

Toch heeft de regering Biden stappen ondernomen die meer mensen aantrekken om illegaal binnen te komen, en heeft tegelijkertijd “ICE onthoofd”, door het “Blijf in Mexico” plan stop te zetten en de handhaving te verzwakken.

“Illegaal in het land zijn is niet langer voldoende reden om gearresteerd en gedeporteerd te worden. Ze moeten veroordeeld zijn voor een zwaar misdrijf,” zei Homan. “Als je lid bent van de MS-13 bende en vandaag in New York City gearresteerd wordt voor de verkrachting van een 8-jarig kind, en als je een borgsom kunt betalen, kan ICE je niets maken. Ook al ben je illegaal in de Verenigde Staten, ook al ben je gearresteerd voor de verkrachting van een kind, ook al heb je een definitief bevel van de immigratiedienst dat je het land moet verlaten, de ICE kan je niets maken.”

Wat is de motivatie voor lakse immigratie handhaving?

“Ze willen dat deze mensen blijven,” zei Homan. “Waarom? Biden heeft het bezwaar van Trump tegen het tellen van illegale immigranten in de volkstelling ongedaan gemaakt. Miljoenen nieuwe mensen zullen worden geteld in de volgende volkstelling in “sanctuary cities” (Noord-Amerikaanse steden waar ongedocumenteerde migranten tegen deportatie worden beschermd, nvdr), wat zal resulteren in meer zetels in het Huis voor de Democraten, waardoor uw kiescollege in hun eeuwige macht blijft. Er is geen andere reden. … Dit gaat over politieke macht in de toekomst. ”

Zelfs als de grensmuur voltooid zou zijn, zouden we nog steeds immigratie hebben, zei Homan. Er werd nooit verwacht dat de muur illegale immigratie volledig zou stoppen. Het was de bedoeling om het te vertragen en meer legale immigratie te stimuleren.

Hij zei dat mensen buiten de grenssteden zich zorgen moeten maken “omdat 97 procent van de mensen die de zuidwestelijke grens oversteken niet in Arizona en Texas blijven – ze gaan het hele land door.”

“De sekshandel in vrouwen en kinderen is op dit moment op zijn hoogtepunt omdat de grens onbeschermd is, zodat de organisaties die zich bezighouden met mensenhandel samenwerken met de criminele kartels. Dat gebeurt niet alleen aan de zuidgrens, maar ook in deze gemeenschap,” zei Homan.

Hij merkte op dat mensen met de intentie om terroristische daden te plegen gemakkelijker door de zuidelijke grens kunnen lopen dan binnenvliegen.

Vliegtuigen vol niet-begeleide minderjarigen die op luchthavens landen en kinderen afzetten in wachtende bussen op weg naar niet nader gespecificeerde bestemmingen zijn vaak onderdeel geweest van een criminele onderneming, zei hij.

“Ze zeggen dat ze hen vrijgeven aan een sponsor of familieleden, maar ongeveer 75 procent van de niet-begeleide minderjarigen worden vrijgegeven aan ouders die hier illegaal zijn,” zei Homan. “Ouders die hier zijn nemen contact op met een criminele organisatie en zeggen dat ze hun kind hier willen hebben. Ze betalen $9.000 tot 10.000 om ze naar de grens te smokkelen.”

Dan geeft de Biden administratie hen een vliegtuigticket. “U, de belastingbetaler, gaat ze afleveren bij dezelfde mensen die samenspanden om ze hierheen te smokkelen, wat een misdrijf is,” zei hij.

“De Biden administratie voltooit een misdrijf; ze voltooien de laatste daad. De Amerikaanse regering is een criminele samenzwering aan het afronden.”
Sommige kinderen gaan naar non-profitorganisaties die door de overheid gefinancierd worden en die kinderen herenigen met hun ouders, die ook illegaal in de Verenigde Staten zijn.

Toen Homan ICE leidde, werden DNA-tests uitgevoerd om te helpen bepalen of kinderen met hun ouders meereisden of het slachtoffer waren van mensenhandel. De Biden administratie richt zich op het snel vrijlaten van mensen uit grensgebieden, zodat grensbeambten geen tijd hebben voor zaken als DNA-testen. Snel mensen het land in krijgen betekent ook dat er geen problematische pr-foto’s meer gemaakt hoeven te worden, zoals de smerige foto’s van Haïtiaanse immigranten onder een brug in Texas in september.

Homan zei dat als Trump terugkomt en hem in het team wil, hij terug zal komen.

“Ik heb al een lijst van wie ik ga ontslaan,” zei hij. “We gaan het repareren. Maar zullen we in staat zijn om alle schade die is aangericht te herstellen? Nee. Er zijn hier te veel mensen illegaal die nooit meer weg zullen gaan.”

Origineel gepubliceerd door The Epoch Times (22 januari 2022): Former ICE Head: Throngs of Illegal Immigrants Allowed in US for Political Power

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.