Thursday, 20 Jun 2024
Een stilstaand beeld uit GO FAST, een officiële video van de Amerikaanse overheid over ongeïdentificeerde luchtverschijnselen (UAP), gemaakt in 2015. (Amerikaanse marine)

Voormalig inlichtingenofficier zegt dat het Congres in het duister wordt gehouden over ‘niet-menselijke’ vliegtuigen

Een veteraan van de luchtmacht en voormalig inlichtingenofficier heeft bekend gemaakt dat geheime informatie over het bezit van niet-menselijke vaartuigen door de overheid illegaal wordt achtergehouden voor het Congres.

David Grusch, 36 jaar, was een gedecoreerd gevechtsofficier in Afghanistan en een voormalig inlichtingenofficier bij de National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) en de National Reconnaissance Office (NRO).

Grusch vertelde zijn verhaal voor het eerst aan onderzoeksjournalisten Leslie Kean en Ralph Blumenthal, die het verhaal op 5 juni publiceerden in de wetenschappelijke en technologische krant The Debrief. NewsNation zond later die avond een interview met Grusch uit.

Grusch, die geheime informatie over het vaartuig heeft overhandigd aan het Congres en de Intelligence Community Inspector General (ICIG), zei dat hij een klacht heeft ingediend waarin hij beweert dat hij slachtoffer is geworden van represailles sinds hij klokkenluider is geworden.

Kean en Blumenthal, die beiden onderzoek hebben gedaan naar en talrijke interviews hebben afgenomen over dit onderwerp, zeiden dat wat Grusch rapporteerde de getuigenissen bevestigt van andere ambtenaren van de inlichtingendienst die ze hebben geïnterviewd.

Volgens Kean en Blumenthal was Grusch van 2019 tot 2021 vertegenwoordiger van de NRO bij de Unidentified Aerial Phenomena Task Force, en van 2021 tot 2022 was hij co-lead voor de analyse van Unidentified Aerial Phenomena (UAP) voor de NGA en de vertegenwoordiger van de NGA bij de taskforce.

De taskforce, die viel onder het Office of the Under Secretary of Defense for Intelligence and Security van het ministerie van Defensie, is geherstructureerd en omgedoopt tot het All-Domain Anomaly Resolution Office om ook onderwaterverschijnselen te kunnen onderzoeken.

‘Breed crashopsporingsprogramma’

Grusch vertelde onderzoeksjournalist Ross Coulthart op NewsNation dat de UAP Task Force toegang werd geweigerd tot een “breed crash-ophaalprogramma”.

“Dit zijn het terughalen van niet-menselijke technische voertuigen—noem het ruimtevaartuigen als je wilt—niet-menselijke, exotische voertuigen die geland of neergestort zijn,” zei hij.

Op de vraag van Coulthart of de regering ruimtevaartuigen van andere soorten had en hoeveel, antwoordde Grusch: “Dat hebben we. Een behoorlijk aantal.”

“Ik dacht dat het compleet gestoord was en ik dacht eerst dat ik bedrogen werd, dat het een list was,” zei hij.

Grusch zei dat hij benaderd was door voormalige hoge inlichtingenofficieren die hem toevertrouwden dat zij deel uitmaakten van een programma dat voor de taskforce verborgen was gehouden.

Decennialang heeft het programma niet-menselijke vaartuigen teruggehaald, beweerde Grusch.

“Als je gelijk hebt, als je ons de waarheid vertelt, dan is iedereen, het hele Amerikaanse publiek, decennialang voorgelogen”, zei Coulthart, waarop Grusch reageerde door te zeggen dat er een “geraffineerde desinformatiecampagne is geweest die zich richtte op de Amerikaanse bevolking en die extreem onethisch en immoreel is”.

In antwoord op de vraag van Coulthart of de regering in het bezit is van buitenaardse lichamen, zei Grusch: “Natuurlijk, als je iets herstelt dat geland of neergestort is, kom je soms dode piloten tegen en geloof het of niet, hoe fantastisch dat ook klinkt, het is waar.”

Volgens Kean en Blumenthal wordt Grusch bij het indienen van zijn klacht vertegenwoordigd door Charles McCullough van de in Washington gevestigde Compass Rose Legal Group.

McCullough was de eerste inspecteur-generaal van de Intelligence Community nadat de Intelligence Authorization Act van 2010 de ICIG oprichtte binnen het Office of the Director of National Intelligence.

Momenteel is Thomas Monheim de ICIG.

Kean en Blumenthal zeiden dat Grusch aan het Defense Office of Prepublication and Security Review de verklaring had voorgelegd die hij aan de journalisten wilde geven en die vervolgens werd “goedgekeurd voor publicatie” in april 2023.

Reverse Engineering voor defensietechnologie

In zijn verklaring, aldus Kean en Blumenthal, rapporteerde Grusch programma’s die teruggaan tot de Koude Oorlog en die betrokken waren bij het opsporen en reverse-engineeren van buitenaardse vaartuigen om “asymmetrische nationale defensievoordelen te behalen”.

“Individuen van deze UAP-programma’s benaderden mij in mijn officiële hoedanigheid en onthulden hun bezorgdheid over een veelheid aan wanpraktijken, zoals illegaal contracteren tegen de Federal Acquisition Regulations en andere criminaliteit en het achterhouden van informatie door een gekwalificeerde industriële basis en de academische wereld,” zei hij.

Grusch verliet de overheid in april 2023, volgens Kean en Blumenthal, om “de verantwoordingsplicht van de overheid te bevorderen door middel van publieke bewustwording”.

Anderen in de UAP Task Force stonden garant voor de geloofwaardigheid van Grusch tegenover Kean en Blumenthal, zeiden ze.

“Zijn bewering over het bestaan van een aardse wapenwedloop in de afgelopen tachtig jaar, gericht op reverse engineering van technologieën van onbekende oorsprong, is fundamenteel correct, net als het onbetwistbare besef dat ten minste enkele van deze technologieën van onbekende oorsprong afkomstig zijn van niet-menselijke intelligentie”, vertelde gepensioneerd legerkolonel Karl Nell aan Kean en Blumenthal.

Volgens Grusch vond de ICIG de klacht van Grusch in juli 2022 “geloofwaardig en dringend” voordat deze werd voorgelegd aan Avril Haines, de directeur van de National Intelligence; de Senate Select Committee on Intelligence; en de House Permanent Select Committee on Intelligence.

Dit leidde tot de start van een onderzoek naar represailles van klokkenluiders.

Veel van wat Grusch in zijn onderzoek vond, kon echter niet aan het Congres worden voorgelegd omdat ze niet de juiste veiligheidsmachtiging hadden, aldus Kean en Blumenthal.

“Als je meerdere instanties hebt die UAP-activiteiten nestelen in conventionele [Special Access/Controlled Access Programs], zowel als ontvangers van exploitatie-gerelateerde inzichten als om operationele redenen, zonder de juiste rapportage aan verschillende toezichthoudende instanties, dan heb je een probleem”, aldus Grusch.

Materialen die niet van deze wereld zijn

In januari vertelde afgevaardigde Tim Burchett (R-Tenn.) aan NewsNation dat de regering informatie over UAP’s blijft verbergen.

“We verbergen dit al sinds de jaren ’40—sinds Roswell of daarvoor,” zei Burchett. “Ik vertrouw de overheid niet. Er zit een arrogantie in en ik denk dat het Amerikaanse publiek het wel aankan. Ze moeten alles vrijgeven, ook als ze inderdaad een vaartuig hebben, wat ik op een gegeven moment geloof, we hebben een aantal materialen verkregen die niet van deze wereld zijn en die bestudeerd worden door verschillende leden van de industrie, is me verteld.”

Volgens het Office of the Director of National Intelligence (DNI) in een rapport (pdf) gepubliceerd op 12 januari, is er een toename van het aantal waarnemingen.

De Amerikaanse overheid verzamelde in totaal 510 UAP-rapporten per 30 aug. 2022, een toename van 366 rapporten in de 17 maanden sinds de voorlopige beoordeling van DNI, toen het in juni 2021 144 UAP-waarnemingen rapporteerde tussen 2004 en 2021.

Het DNI zei dat er “247 nieuwe meldingen en nog eens 119 die ofwel sindsdien werden ontdekt of gemeld na de periode van de voorlopige beoordeling” zijn geweest.

Volgens Burchett zijn er twee rapporten als het gaat om onderwerpen die betrekking hebben op geclassificeerd materiaal: het rapport dat openbaar wordt gemaakt en het rapport dat geclassificeerd is.

“Als een congreslid wordt geïnformeerd over de geheime briefing, dan is het hem wettelijk niet toegestaan om zelfs maar te praten over wat er in staat, zelfs als het iets is wat hij al weet,” zei Burchett.

Roswell, New Mexico

Burchett noemde het Roswell, New Mexico, incident, waar in 1947 een ongeïdentificeerd vliegtuig neerstortte dat in eerste instantie werd gerapporteerd als een geborgen vliegende schotel door de U.S. Army Air Forces voordat het snel werd teruggetrokken en gerapporteerd als een gevallen weerballon.

In 1997 beweerde wijlen kolonel Philip Corso in zijn memoires “The Day After Roswell” dat toen hij lid was van de Nationale Veiligheidsraad van president Dwight D. Eisenhower en hoofd was van de afdeling buitenlandse technologie bij de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling van het Amerikaanse leger, hij leiding gaf aan het reverse-engineering project van het leger dat teruggevonden technologie van de crash in Roswell in 1947 gebruikte en de informatie doorspeelde aan grote bedrijven.

Met behulp van de verstrekte informatie waren deze bedrijven in staat om “geïntegreerde circuitchips, glasvezel, lasertechnologie en vezels met een supersterke capaciteit” te produceren.

Burchett zei dat hij met Navy piloten heeft gesproken die toegaven dat de UAP’s niet van aardse oorsprong zijn en ook niet onder controle van de overheid staan.

“Er is dus van alles aan de hand,” zei hij. “Ik denk dat er veel is gebeurd sinds de jaren ’40.”

The Epoch Times nam contact op met de advocaat van Grusch, Charles McCullough, voor commentaar.

Gepubliceerd door The Epoch Times (7 juni 2023): Former Intelligence Official Says Congress Being Kept in the Dark About ‘Nonhuman’ Aircraft

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.