Sunday, 23 Jun 2024
Amerikaanse mariniers helpen bij het bouwen van een barricade van harmonicadraad aan de grens tussen de VS en Mexico ter voorbereiding op de komst van een karavaan migranten bij de grensovergang San Ysidro in San Diego, Californië, op 13 november 2018. (Reuters/Mike Blake)

VS stuurt 1.500 strijdkrachten naar zuidelijke grens in afwachting van verwachte toename illegale immigranten

De Verenigde Staten zullen troepen sturen naar de zuidgrens met Mexico, zo maakte het Witte Huis op 2 mei bekend.

De maatregel werd bekendgemaakt in de aanloop naar een verwachte toename van illegale immigranten nu de pandemische beperkingen, bekend als titel 42, op 11 mei worden opgeheven.

De zuidgrens is de afgelopen twee jaar geteisterd door een ongekende toestroom van illegale immigranten, waardoor de grenscontroleautoriteiten het met beperkte middelen moeilijk hebben.

Perssecretaris van het Pentagon, generaal Pat Ryder, bevestigde dinsdag tijdens een persconferentie dat het Pentagon 1.500 Amerikaanse militairen zal sturen om de middelen van de grenspatrouille gedurende 90 dagen aan te vullen. Ryder suggereerde dat dit kan worden verlengd als de noodzaak zich voordoet.

Deze 1.500 manschappen “zullen kritieke capaciteitstekorten opvullen, zoals detectie en monitoring op de grond, gegevensinvoer en magazijnondersteuning totdat het CBP [Customs and Border Protection] deze behoeften kan aanpakken door middel van gecontracteerde ondersteuning.”

“Militairen zullen niet rechtstreeks deelnemen aan wetshandhavingsactiviteiten,” voegde Ryder eraan toe.

Hoewel de eerste golf troepen zal bestaan uit actief personeel, zei Ryder dat het Pentagon andere opties onderzoekt, waaronder het inzetten van reservisten.

Perschef Karine Jean-Pierre van het Witte Huis zei dinsdag dat de verhuizing is gedaan in de hoop dat agenten van de grenspatrouille zich kunnen concentreren op het oppakken van illegale immigranten die de grens oversteken.

Onder president Donald Trump vervulden militairen soortgelijke functies aan de grens. Toen Trump in 2018 troepen inzette aan de grens, bestookten Democraten de zet als een “politisering” van het leger.

In opmerkingen aan verslaggevers zei Jean-Pierre dat de inzet “een gangbare praktijk” was.

“DoD-personeel ondersteunt [Customs and Border Protection] nu al bijna twee decennia aan de grens,” zei ze, verwijzend naar het ministerie van Defensie.

Het Department of Homeland Security (DHS) zei dinsdag in een verklaring dat de extra troepen zouden helpen “om illegale migratie te verminderen, een veilige, ordelijke en efficiënte verwerking te garanderen, en personen zonder wettelijke basis om in de Verenigde Staten te blijven onmiddellijk te verwijderen.”

Momenteel dienen 2.500 troepen in een of andere hoedanigheid langs de grens. De toevoeging van 1.500 nieuwe troepen, bijna een verdubbeling, komt dagen voor het einde van Titel 42, een immigratieregel uit het COVID-tijdperk die het gemakkelijker maakt om illegale vreemdelingen aan de grens tegen te houden.

Het DHS voegde eraan toe dat de investering van Customs and Border Protection in nieuwe technologie en personeel de behoefte aan dergelijke bijstand in de toekomst zal verminderen.

Ondanks een ongekende stroom illegale migranten over de grens heeft de regering lang afgezien van het gebruik van het woord “crisis” om de situatie te beschrijven.

President Joe Biden en minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas hebben beide benadrukt dat de grens veilig is en onder operationele controle staat.

Vorige week ondertekende Biden een bevel om de regering te machtigen strijdkrachten in actieve dienst in te zetten om de drugshandel aan de zuidgrens te bestrijden.

Het besluit om troepen naar de grens te sturen, komt op het moment dat de Republikeinen een reeks wetten voorbereiden om de immigratieproblemen langs de grens aan te pakken.

Vorige maand hebben de Republikeinen in het Huis een wetsvoorstel ingediend dat de regering Biden zou verplichten de bouw van een grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico te hervatten. Vandaag werd een ander wetsvoorstel van de GOP onthuld dat de handhaving van de immigratiewetgeving aan de zuidgrens moet versterken.

Gepubliceerd door The Epoch Times (4 mei 2023): US to Send 1,500 Troops to Southern Border Ahead of Expected Surge of Illegal Immigrants

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.