Wednesday, 12 Jun 2024
Mensen dragen maskers op Times Square, NYC, op 8 juni 2023. (Michael M. Santiago/Getty Images)

Waarom geven COVID Lockdown-fanatiekelingen niet toe dat ze het mis hadden?

Commentaar

De COVID-manie blijft maar aanhouden. De dodelijke virusstammen zijn al twee jaar verdwenen en toch zorgt de recente uitbraak van een milde griepachtige variant weer voor paniek bij de linkse partijen.

Bijna 100 universiteiten verplichten dit najaar maskers.

Lionsgate filmstudio’s in Los Angeles en het Morris Brown College in Atlanta verklaarden deze week dat ze niet alleen opnieuw maskers verplicht stellen, maar ook sociale afstandsmaatregelen en het traceren van contacten.

CNN, die de paniek leidde in 2020 en 2021—wat leidde tot manische sluitingen van scholen, restaurants en bedrijven en vaccinatiemandaten—plaatste onlangs een kop op haar website die haar lezers aanmoedigde om niet naar buiten te gaan zonder een masker op. Echt waar? Het laatste bewijs toont aan dat dit minder gevaarlijk is dan een normaal griepvirus en de volggegevens suggereren dat de golf al zijn hoogtepunt heeft bereikt.

Wat hier nog verontrustender is, is dat de linkse medische gemeenschap en de media niet afzien van hun roep om beperkende strategieën die catastrofaal verkeerd waren in het paniektijdperk van 2020 en 2021, maar in plaats daarvan oproepen tot meer van deze aanvallen op de vrijheid in de toekomst.

Het is één ding voor goedbedoelende medische experts om van mening te verschillen over hoe een eens in de anderhalve eeuw voorkomend dodelijk virus het best kan worden bestreden. We wisten niet precies waar we mee te maken hadden. Maar nu weten we met concreet wetenschappelijk bewijs dat de meeste mandaten en lockdowns een kleine impact hadden op de verspreiding van het virus en op het aantal dodelijke slachtoffers. Het blijkt dat er bijna geen verschil was in sterftecijfers in staten met strenge lockdowns en staten zonder lockdowns. Hetzelfde geldt voor grensoverschrijdend bewijs.

Gezonde kinderen liepen nooit risico op COVID (iets wat we al vroeg wisten), dus het sluiten van scholen voor één of twee jaar was een zoethoudertje voor de lerarenvakbonden, maar een ramp voor deze generatie kinderen. De testscores zijn de slechtste in 30 jaar.

Vóór de pandemie was slechts 15 procent van de leerlingen op openbare scholen chronisch afwezig—meer dan 18 of meer dagen per jaar.

Uit de gegevens van onderwijsprofessor Thomas Dee van Stanford University blijkt dat naar schatting 6,5 miljoen extra leerlingen nu chronisch afwezig zijn. In Connecticut en Massachusetts is het chronisch absenteïsme dubbel zo hoog als voor de pandemie.

Maar opiniepeilingen laten zien dat Democraten, zelfs degenen die hoog opgeleid zijn, over het algemeen nog steeds voorstander zijn van de lockdowns die werden opgelegd. Dit zijn dezelfde mensen die de les lezen over “de wetenschap volgen.” Het meest uitgebreide onderzoek door experts van de Johns Hopkins Universiteit toonde aan dat het aantal sterfgevallen door opsluiting met 0,1 procent was gedaald. Maar hoeveel mensen stierven er door de isolatie van de opsluiting, de vertraagde gezondheidsscreening van kanker, de toename van het aantal overdoses drugs?

De vaccinatie-mandaten van Biden maakten Amerikanen alleen maar meer afkerig om zich te laten prikken. Ze werkten averechts.

Het ergste van alles is dat Anthony Fauci, die een held van de linkse partijen blijft, onlangs niet alleen weigerde de fouten van zijn advies toe te geven, maar ook zei dat de “lockdown absoluut gerechtvaardigd was.”

Waarom is deze bizarre herschrijving van de recente geschiedenis belangrijk? Omdat de angstzaaiende linkse partijen niet kunnen wachten om elke keer dat we een nieuw griepvirus en gezondheidsschandaal hebben nieuwe lockdowns te installeren. Ze zijn zelfs begonnen met het uitzetten van voelsprieten voor incidentele economische sluitingen als gevolg van klimaatverandering.

Zij die van vrijheid houden moeten zich krachtig verzetten tegen deze komende tirannie.

Gepubliceerd door The Epoch Times (29 augustus 2023):Why Won’t COVID Lockdown Artists Admit They Were Wrong?

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.