Thursday, 20 Jun 2024
De Amerikaanse senator Elizabeth Warren (D-Mass.) spreekt in Washington op 12 juli 2022. (Kevin Dietsch/Getty Images)

Warren spoort Democraten aan tot ‘agressiviteit’ na overwinning in Senaat

Amerikaans Senator Elizabeth Warren (D-Mass.) roept de Democraten op om agressiever te zijn en de Republikeinen in de verdediging te drukken nadat haar partij de Senaat heeft heroverd na de midterms van 2022.

“Waar we wetgevende initiatieven kunnen nemen, moeten we agressief te werk gaan. Wanneer Republikeinen dergelijke initiatieven proberen te dwarsbomen en de president kan handelen met een uitvoerende macht, moet hij dat doen,” schreef de linkse senator in The New York Times.

Afgelopen weekend werd de Senaatsrace in Nevada beslist in het voordeel van Sen. Catherine Cortez Masto (D-Nev.) tegen GOP uitdager Adam Laxalt, waardoor de Democraten de meerderheid krijgen in de Senaat. Het is nog onduidelijk welke partij het Huis van Afgevaardigden zal leiden.

“De Democraten moeten de Republikeinen agressief in het defensief zetten, door hard te hameren op de vraag waarom ze broodnodige initiatieven om Amerikanen te helpen blijven blokkeren,” schreef Warren. “De inflatie blijven terugdringen en geld in de zakken van de mensen stoppen, de beroepsbevolking uitbreiden door betaalbare kinderopvang, de woonlasten verlagen door het aanbod te vergroten, de belastingen op de superrijken verhogen, prijsverhogingen door bedrijven aanpakken … dit is geen progressief verlanglijstje.”

Als de Senaat onder controle blijft, kunnen de Democraten nog steeds Biden’s benoemingen goedkeuren, zoals federale rechters. Dat geldt ook voor benoemingen voor het Hooggerechtshof, mochten er in de komende twee jaar vacatures ontstaan bij een 6 tegen 3 conservatieve meerderheid.

Republikeinen in het Huis hebben, als ze winnen, gezworen om te proberen het klimaatbeleid van Biden terug te draaien. Daarnaast willen ze een reeks belastingverlagingen uit 2017 die aflopen, permanent maken. Ze hebben ook onderzoek beloofd naar de activiteiten van de regering Biden en naar Hunter Biden, de zoon van de president, die zaken deed met Oekraïne en China.

Laat de spelen beginnen!

Ondanks het feit dat de Republikeinse kandidaten de Senaat niet hebben veroverd, hebben zij in totaal ongeveer 6 miljoen meer stemmen gekregen dan de Democratische kandidaten, volgens voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Newt Gingrich. Vorige week vertelde hij aan The Epoch Times dat hij verbijsterd was over de midterm resultaten.

Sommige Republikeinse senatoren hebben intussen opgeroepen tot een wijziging van de agenda van de GOP nadat de partij er niet in is geslaagd de meerderheid te veroveren. Ze zeiden dat GOP-wetgevers fouten hebben gemaakt toen ze capituleerden voor de Democraten inzake wapenwetgeving, infrastructuurwetten en andere maatregelen.

“De oude partij is dood. Tijd om het te begraven. Bouw iets nieuws,” schreef senator Josh Hawley (R-Mo.) dit weekend op Twitter na de overwinning van Masto. “Washington’s ‘Republicanisme’ heeft dinsdagavond flink verloren. Als je ‘agenda’ bestaat uit toegeven aan Big Pharma over insuline, toegeven aan [Sen. Chuck] Schumer wanneer het gaat over de wapenwetgeving & de ‘Green New Deal’, en lonkt naar veranderingen op vlak van Sociale Zekerheid en gezondheidszorg, dan verlies je.”

Reuters heeft bijgedragen aan dit verslag.

Gepubliceerd door The Epoch Times (13 november 2022): Warren Urges Democrats to Get ‘Aggressive’ After Victory in Senate

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.