Sunday, 16 Jun 2024
(Met dank aan Shelby Lancaster)

‘We weten niet eens meer welk geslacht we zijn’

Jonge moeder roept vrouwen op terug te keren naar het huishouden, zegt dat de maatschappij onterend is

Shelby Lancaster is huisvrouw, luid en trots. De 27-jarige zwangere moeder van twee kinderen uit Middle Tennessee maakt deel uit van een groeiende beweging van vrouwen die herdefiniëren wat het betekent om succesvol te zijn.

Ze gelooft dat wanneer vrouwen ophouden de poortwachters van hun familie te zijn, generaties beginnen te falen.

De ongeveer 50 vrouwen die deel uitmaken van het Back to Homemaking Collective zien zichzelf als poortwachters van hun huis. Ze zijn zeer vindingrijk en hebben het consumptiegedrag en de negen-tot-vijf mentaliteit de rug toegekeerd. In plaats daarvan omarmen ze traditionele vaardigheden.

“Ik ben begonnen met tuinieren en het inblikken en zelf koken. Ik vind dat echt leuk om te doen,” vertelde mevr. Lancaster aan The Epoch Times.

Door haar eenvoudige, creatieve manier van leven online te delen, kwam de jonge vrouw en moeder al snel in contact met andere gelijkgestemde vrouwen die zich net zo voelden als zij. “Ze weten dat bepaalde dingen niet kloppen en willen verandering,” zei ze.

Shelby Lancaster met haar man en kinderen (Met dank aan Shelby Lancaster)

Mevr. Lancaster gelooft dat de westerse samenleving op dit moment in een crisis verkeert en vernederend is. “Door de feministische agenda … is ons verteld dat we net als mannen moeten zijn, de arbeidsmarkt op moeten om waardevol te zijn voor de maatschappij, maar ik denk dat we niet meer weten wat echt waardevol is,” zei ze.

“Met de huidige geestelijke gezondheid en gewoon alles in onze westerse samenleving, zijn we gewoon aan het degraderen. Amerika was ooit een van de geweldigste landen en nu weten we niet eens meer welk geslacht we zijn.”

Herformuleren van prioriteiten

Mevr. Lancaster zegt dat haar eigen houding veranderde toen haar zoon met 3 maanden zware koliek kreeg. Ze was weer aan het werk gegaan, maar het idee om haar pasgeboren baby naar de crèche te sturen zat haar niet lekker, dus nam ze ontslag. Na de aanvankelijke zorgen over het overleven met één inkomen en het oordeel van anderen, hecht ze nu veel waarde aan haar rol als huisvrouw en fulltime moeder.

Het is een keuze waarmee de spot wordt gedreven, maar mevr. Lancaster zegt dat de maatschappij haar prioriteiten verkeerd stelt en een totaal verkeerde kijk heeft op het huishouden.

Ze zei: “Vooral millennials hebben een beeld van de jaren ’50 huisvrouw. Je weet wel, de vrouw moet gewoon chique, mooi en rustig zijn, en het eten moet om 18.00 uur precies op tafel staan. Nou, dat is niet helemaal wat een huisvrouw is.”

Een van de receptenboeken geschreven door Shelby Lancaster. (Met dank aan Shelby Lancaster)

Mevr. Lancaster beweert dat de gevolgen van de industriële revolutie en het consumptiedenken de traditionele gezinseenheid uit elkaar hebben gerukt en hebben geleid tot een wijdverbreid verlies van essentiële vaardigheden.

“Vaardigheden die ooit door vrouwen werden verworven en door de jaren heen werden doorgegeven, zijn volledig verdwenen,” zei ze. “Bijvoorbeeld kruidenkunde, verloskunde; dat soort eenvoudige dingen. Bovendien hebben we geen tantes, zussen en grootmoeders die om ons heen staan en ons begeleiden in ons moederschap en vrouw-zijn.”

Het huishouden, zegt ze, zorgt voor een vitale koerscorrectie; het koesteren van vaardigheden die ooit zo dierbaar waren, het goed opvoeden van kinderen en uiteindelijk goed zijn voor de maatschappij als geheel.

“Vrouwen zijn onwaardig gemaakt, als iets dat niet meer speciaal is, terwijl het echt iets speciaals is,” zei ze.

De beste poortwachter zijn

Het eigen bestaan van de Lancasters op hun “mini-homestead” is opgebloeid.

Ze zegt dat haar man de rol van “beschermer en kostwinner” op zich heeft genomen, terwijl zij ervoor kan zorgen dat wat hun huis binnenkomt gezond is voor hun kinderen.

Het gezin heeft twee inkomens opgeofferd en dat is niet altijd gemakkelijk. “De kosten van levensonderhoud zijn belachelijk op dit moment en sommige mensen moeten wel twee inkomens hebben,” zei ze, eraan toevoegend dat het voor hen een kwestie was van: Is geld en spullen belangrijker dan een sterk gezinsleven?

Shelby Lancaster bereidt een maaltijd voor haar gezin. (Met dank aan Shelby Lancaster)

Voor mevr. Lancaster betekent het volgen van de alternatieve weg dat ze vaardigheden kan doorgeven aan haar kinderen, iets wat ze enorm belonend vindt. Ze erkent dat de traditionele huisvrouwconstructie in sommige ongelukkige gevallen tot misbruik heeft geleid, maar zegt: “Daar is het niet voor bedoeld als een goede, godvruchtige man zijn rol begrijpt en zijn rol leeft.”

Ze erkent ook dat haar keuzes niet voor alle vrouwen geschikt zijn en zegt dat het aankomt op prioriteiten.

“Als een vrouw een CEO wil zijn en de bedrijfsladder wil beklimmen, dan is het huishouden misschien niet de beste keuze. Het zou je groei kunnen beperken. Als je het vanuit materialistisch oogpunt bekijkt, kan het je niet vervullen,” zei ze. “Maar als je een beetje anders naar het leven wilt kijken dan alleen naar geld of wat de maatschappij als waardevol beschouwt, dan kan het geweldig zijn.”

(Met dank aan Shelby Lancaster)

Op het gebied van persoonlijke zelfgroei zegt deze huismoeder dat ze de afgelopen jaren meer innerlijk werk heeft gedaan dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

“Door mijn rol in huis, omdat ik de beste poortwachter moet zijn, kan ik handelen voor mijn gezin, voor mezelf. En ik heb zoveel geleerd,” zei ze.

Het Back to Homemaking Collective werd opgericht om bronnen te delen met andere vrouwen. De bibliotheek van de groep – een enorme collectie boeken over alles van inblikken tot koken en naaien – wordt tegen gereduceerd tarief verkocht; nog een manier om inkomsten te genereren.

Mevr. Lancaster zegt dat er een enorme kloof is tussen vrouwen en het huishouden.

“We weten niet wat dat is. We weten niet wat we moeten doen,” zei ze. “Alle betrokken vrouwen hebben baat gehad bij dit collectief. Het is zoveel meer dan wat de wereld als succesvol beschouwt.”

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (13 september 2023): ‘We Don’t Even Know What Gender We Are Anymore’: Young Mom Calls Women to Get Back to Homemaking, Says Society Is Degrading

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.