Thursday, 20 Jun 2024
Presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. woont een evenement bij in het Glasshouse in New York op 25 juli 2023. (Michael M. Santiago/Getty Images)

We zijn op weg naar een systeem waarin de elite ons leiderschap kiest: RFK Jr.

De onafhankelijke presidentskandidaat sprak zich uit over de uitspraak van het Hooggerechtshof van Colorado om voormalig president Donald Trump van het stembiljet te weren.

Met een monumentale uitdaging om in alle 50 staten en het District of Columbia op het stembiljet te komen, blijft Robert F. Kennedy Jr. de juridische inspanningen bekritiseren om te voorkomen dat voormalig president Donald Trump in meerdere staten op het stembiljet verschijnt.

Het Hooggerechtshof van Colorado verklaarde president Trump op 19 december onverkiesbaar in de staat op basis van een bepaling in Sectie 3 van het 14e Amendement dat personen die zich schuldig hebben gemaakt aan “opstand” tegen de Verenigde Staten verbiedt een ambt te bekleden.

Kennedy, die op 9 oktober aankondigde dat hij zich in 2024 kandidaat zou stellen voor het presidentschap als onafhankelijke kandidaat in plaats van als Democraat, omdat het Democratisch Nationaal Comité “de voorverkiezing saboteerde”, heeft sindsdien meerdere keren zijn afkeuring over de beslissing uitgesproken.

Hij schreef op X, voorheen bekend als Twitter: “Door de uitspraak van het Hooggerechtshof van Colorado lijkt Amerika op een bananenrepubliek. Waarom begrijpt niet elke Amerikaan dat als ze dit kunnen doen met een voormalige Amerikaanse president, IEDEREEN kwetsbaar is voor straf voor misdaden waarvoor ze nooit zijn veroordeeld. De democratie zou een totale puinhoop zijn.”

In een andere post op het platform schreef de heer Kennedy: “Als Trump uit zijn ambt wordt gehouden door gerechtelijk fiat in plaats van verslagen te worden in een eerlijke verkiezing, zullen zijn aanhangers het resultaat nooit accepteren. Dit land zal onbestuurbaar worden.”

Hij herhaalde zijn standpunt in een interview met The Epoch Times.

“Ik denk dat we steeds meer de sinistere en verontrustende trend zien dat democratie naar beneden wordt bijgesteld. We zijn op weg naar een systeem waar de elites ons leiderschap kiezen,” zei Kennedy.

“Het lijkt op de oude Sovjet-Unie, waar partijleiders het leiderschap kiezen. Federale agentschappen zijn ingezet als politiek instrument tegen het Amerikaanse publiek om iedereen te onderdrukken, behalve de gekozen leiders.

“Ik ben geen fan van Trump, maar ik wil dat het Amerikaanse volk beslist wie hen vertegenwoordigt, en ik wil winnen op een gelijk speelveld en in een eerlijk gevecht, niet door een gerechtelijke interventie die binnenkomt en zich ontdoet van mensen die ze niet mogen.”

Beroep aantekenen

Op 27 december diende de Colorado GOP een verzoekschrift in bij het Amerikaanse Hooggerechtshof om de beslissing van het Hooggerechtshof van Colorado te herzien.

Het Hooggerechtshof van Colorado heeft zijn uitspraak opgeschort tot 4 januari 2024, de dag voordat de stembiljetten gedrukt moeten worden of totdat er beroep wordt aangetekend bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Met de petitie van de Colorado GOP en de advocaten van president Trump die aangeven dat ze in beroep zullen gaan, zou de opschorting verlengd kunnen worden tot de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Amaryllis Fox Kennedy, de campagneleider van de heer Kennedy, vindt dat de beslissing van het Hooggerechtshof van Colorado moet worden teruggedraaid.

“Ik denk dat het Amerikaanse volk in het algemeen voor vrije en open publieke discussies en debatten is en dat het wil dat de allerbeste kandidaat voor de hoogste functie in het land wordt gekozen op basis van het beleid dat ze voorstellen en hun prestaties in het verleden als ze de functie al eerder hebben bekleed,” vertelde mevrouw Kennedy aan The Epoch Times.

“De gevestigde orde probeert een labyrint van obstakels te creëren om op het stembiljet te komen als je een onafhankelijke kandidaat bent of, in het geval van de uitspraak in Colorado, kiezers te verhinderen hun recht uit te oefenen op basis van een beslissing waarbij er in Colorado niet eens een rechtszaak was waarin Trump een verdachte was.”

De heer Kennedy maakte ook bezwaar tegen de Californische Lt. Gov. Eleni Kounalakis die vorige week Secretary of State Shirley Weber opdracht gaf om “elke juridische optie” te onderzoeken om president Trump van het stembiljet te verwijderen.

“Iemand moet Luitenant Gouverneur Kounalakis uitleggen dat we in een democratie kandidaten kiezen door te STEMMEN. Niet door juridische manoeuvres om ze van het stembiljet te krijgen,” schreef Kennedy.

“Kounalakis heeft nauwe banden met Gavin Newsom (natuurlijk), Kamala Harris en Nancy Pelosi. Ze is niet zomaar een individu met een agenda. Ze zit diep in het establishment van de Democratische partij.”

Voormalig president Donald Trump verlaat de rechtszaal tijdens een pauze in het civiele fraudeproces tegen The Trump Organization bij het New York State Supreme Court in New York City op 7 december 2023. (Timothy A. Clary/AFP via Getty Images)

Kennedy campagne update

De heer Kennedy reist door het land om geld in te zamelen voor privé-evenementen en bijeenkomsten om handtekeningen te verzamelen zodat hij in alle 50 staten en het District of Columbia op het stembiljet komt.

Hij zal op 3 januari in Salt Lake City zijn status op het stembiljet bekendmaken voor de verkiezingen in Utah, de eerste staat waar zijn campagne handtekeningen heeft ingediend.

Kennedy spande op 4 december een rechtszaak aan tegen ambtenaren in Utah op grond van een “ongrondwettelijk vervroegde indieningstermijn” die onafhankelijke presidentskandidaten de toegang tot het stembiljet ontzegt.

Enkele dagen later kondigde Lt. Gov. Deidre Henderson aan dat ze de deadline voor onafhankelijke presidentskandidaten zou verlengen tot 5 maart 2024.

De juridische actie betwistte de deadline van 8 januari in Utah die onafhankelijke presidentskandidaten verplicht 1000 handtekeningen van gekwalificeerde kiezers te verzamelen en te verifiëren.

“De huidige deadline is de vroegste deadline die ooit is opgelegd aan onafhankelijke presidentskandidaten in het moderne tijdperk. Geen enkele federale rechtbank heeft ooit een deadline van januari goedgekeurd”, aldus Kennedy’s rechtszaak.

“In een democratie worden de mensen verondersteld om met hun stemmen te beslissen wie het ambt krijgt. Niet staatsambtenaren die verhinderen dat populaire kandidaten op het stembiljet komen.”

Gepubliceerd door The Epoch Times ( december 2023): ‘We’re Headed to a System Where the Elites Pick Our Leadership’: RFK Jr.

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.