Sunday, 19 May 2024
Een uithangbord van het World Economic Forum (WEF) is te zien bij het congrescentrum tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Davos op 23 mei 2022. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

WEF Elites beoordelen ‘levenskostencrisis’ als ‘s werelds grootste risico komende 2 jaar

In de ogen van de globalistische elites die naar Zwitserland trekken voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) heeft de “levenskostencrisis” de plaats ingenomen van “extreem weer” als het meest urgente en ernstige probleem voor de wereld.

Op 11 januari, ongeveer een week voordat de leden neerstrijken in het Zwitserse skioord Davos, publiceerde het WEF een Global Risks Report, een onderzoek waarin 1.200 “internationale risico-experts, beleidsmakers en industrieleiders” werd gevraagd de grootste risico’s te identificeren waarmee de wereld waarschijnlijk zal worden geconfronteerd.

Het rapport van dit jaar schetst, net als de voorgaande, een somber wereldbeeld. “Het komende decennium zal worden gekenmerkt door milieu- en maatschappelijke crisissen, aangedreven door onderliggende geopolitieke en economische trends”, aldus het rapport.

“We hebben een terugkeer gezien van ‘oudere’ risico’s – inflatie, crisissen rond de kosten van levensonderhoud, handelsoorlogen, kapitaaluitstroom uit opkomende markten, wijdverspreide sociale onrust, geopolitieke confrontaties en het spookbeeld van een kernoorlog.”

Gevraagd naar de ernst van de genoemde mondiale risico’s, schatten de meeste respondenten de “levenskostencrisis” in als de grootste bedreiging voor de wereld in de komende twee jaar.

Ondertussen wordt “het falen om de klimaatverandering tegen te gaan” gezien als het ernstigste wereldwijde risico voor de komende tien jaar.

Ter vergelijking: in het Global Risks Report van 2022 stond “extreem weer” bovenaan de lijst van risico’s op korte termijn (2 jaar). De respondenten van vorig jaar beschouwden ook “het uitblijven van maatregelen tegen de klimaatcrisis” en “het uitblijven van maatregelen tegen klimaatverandering” als het grootste risico op respectievelijk de middellange termijn (2-5 jaar) en de lange termijn (10 jaar).

De bijeenkomst van het WEF vindt plaats van 16 tot 20 januari. Volgens de Amerikaanse ambassade in Zwitserland zal de Amerikaanse delegatie bestaan uit de speciale presidentiële gezant voor het klimaat John Kerry, samen met de directeur van de nationale inlichtingendienst Avril Haines, de directeur van de FBI Christopher Wray en handelsvertegenwoordiger Katherine Tai.

Het thema van de bijeenkomst in 2023 is “Samenwerking in een gefragmenteerde wereld”.

De top van dit jaar zal zoals gebruikelijk worden voorgezeten door WEF-oprichter en uitvoerend voorzitter Klaus Schwab, een promotor van de “Great Reset”-gedachte dat de samenleving niet moet terugkeren naar de normaliteit van vóór Covid, maar de kans moet aangrijpen om de manier van leven en zakendoen fundamenteel te veranderen.

Het WEF kreeg in 2020 kritiek toen Schwab zei dat de pandemie volgens hem een “uitgelezen kans is om over onze wereld na te denken, hem opnieuw te verbeelden en hem te resetten.”

Volgens Schwab moet de mensheid “geheel nieuwe fundamenten leggen voor onze economische en sociale systemen” om een gezondere, duurzamere en welvarendere wereld te creëren. Hij betoogde dat deze massale, hoognodige reset haalbaar is geworden door de “veranderingen die we al hebben gezien als reactie op COVID-19”, die mensen over de hele wereld hebben gedwongen hun levenswijze radicaal te veranderen en op te geven wat vóór de pandemie als essentieel werd beschouwd.

Gepubliceerd door The Epoch Times (14 januari 2023): WEF Elites Rate ‘Cost-of-Living Crisis’ as World’s Top Risk in 2 years

 

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.