Sunday, 19 May 2024
De vlag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) op haar hoofdkantoor in Genève op 5 maart 2021. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

WGO: Geen sterfgevallen gemeld als gevolg van Omicron-variant tot nu toe

De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) zegt dat zij nog geen sterfgevallen heeft gedocumenteerd als gevolg van de Omicron-variant van het CCP-virus (Chinese Communistische Partij), dat COVID-19 veroorzaakt.

“Voor Omicron zijn er geen sterfgevallen gemeld, maar het is nog vroeg in het klinische verloop van de ziekte dus dit kan veranderen”, vertelde de WGO aan The Epoch Times.

Toen The Epoch Times een reactie vroeg, stuurde het Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie (CDC) zijn verslag over de Omicron-variant in de Verenigde Staten over de periode van 1 tot en met 8 december. Daaruit blijkt dat er in die periode geen gedocumenteerde sterfgevallen door Omicron waren.

Uit de laatste wekelijkse epidemiologische update van de WGO, op 7 december, bleek dat alle 212 gedocumenteerde gevallen van Omicron in 18 landen van de Europese Unie (EU) mild of asymptomatisch waren.

“Hoewel Zuid-Afrika in de week van 28 november tot 4 december 2021 een stijging van 82 procent van het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van COVID-19 zag (van 502 naar 912), is het aandeel daarvan met de Omicron-variant nog niet bekend”, merkt het rapport op.

Omicron is ook ontdekt in de Verenigde Staten. Eerst in Californië en later in Colorado, New York, Maryland, Utah en vele andere staten.

De eerste Amerikaanse patiënt met de variant werd geïdentificeerd in San Francisco, waar hij op 29 november positief testte op COVID-19 nadat hij op 22 november was teruggekeerd van een reis naar Zuid-Afrika. Het California Department of Public Health heeft echter aan de Los Angeles Times bevestigd dat de variant al op 25 november in afvalwater aanwezig was.

De variant, die oorspronkelijk bekend stond als B.1.1.529, haalde voor het eerst de internationale krantenkoppen op 26 november, kort nadat het voor het eerst was ontdekt in Zuid-Afrika.

Die dag gaf de WGO B.1.1.529 de naam Omicron en bestempelde het als een “zorgwekkende variant.” Twee dagen later zei de WGO in een technisch verslag dat de stam een “zeer hoog” risico kon inhouden, verwijzend naar het grote aantal mutaties.

Intussen blijft dr. Angelique Coetzee, voorzitter van de Zuidafrikaanse Medische Vereniging en één van de eerste artsen die patiënten met Omicron behandelde, consequent volgehouden dat Omicron een milde variant is.

“Laat ik duidelijk zijn: niets van wat ik heb gezien over deze nieuwe variant rechtvaardigt de extreme actie die de Britse regering als reactie daarop heeft ondernomen”, schreef zij in The Daily Mail.

Coetzee verwees naar “zware reisbeperkingen voor vluchten uit heel zuidelijk Afrika, alsmede het opleggen van strengere regels in eigen land inzake het dragen van mondmaskers, boetes en uitgebreide quarantaines.”

“Van niemand hier in Zuid-Afrika is bekend dat hij of zij [in het ziekenhuis] is opgenomen met de Omicron-variant, noch wordt aangenomen dat er iemand hier ernstig ziek van is geworden”, schreef zij.

Meer recent vertelde Coetzee aan ThePrint dat de symptomen van Omicron mild zijn geweest bij zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde patiënten.

“In het begin van elke golf worden kinderen en jongeren als eerste getroffen”, vertelde ze aan ThePrint. “Naarmate de golf vordert, worden meer ouderen en mensen met onderliggend lijden getroffen. Wanneer dat gebeurt, zullen we precies weten hoeveel ernstige gevallen er zijn.”

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (10 december 2021): WHO: No Deaths Reported as a Result of Omicron Variant to Date

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.