Sunday, 16 Jun 2024
Trevor Loudon, auteur, filmmaker en openbaar spreker, spreekt op het evenement "Exposing Democrats' Marxist/Socialist/Communist Ties" in de National Press Club in Washington op 20 mei 2019. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

WHO streeft naar controle en manipulatie van het gedrag van mensen bij de volgende pandemie: Trevor Loudon

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt gedomineerd door communistische en socialistische sympathisanten en bestudeert hoe het gedrag van mensen kan worden gemanipuleerd, aldus de anticommunistische activist, onderzoeker en EpochTV-presentator Trevor Loudon.

“De WHO heeft een eenheid voor gedragsmodificatie,” zei Loudon donderdag in een interview met The Epoch Times. Loudon legde uit dat de gedragsmodificatie-eenheid betekent “psychologie gebruiken om mensen te manipuleren om mandaten te volgen, vaccins te accepteren, enz.”

Hij verklaarde zijn bedenkingen over de massamanipulatie-inspanningen van de WHO, evenals zijn zorgen dat de organisatie wordt geleid door socialisten, communisten en ideologische bondgenoten van de Chinese Communistische Partij (CCP).

“[WHO directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus] was een voormalig leider van de Ethiopische pro-Chinese Communistische Partij, die betrokken raakte bij de Chinezen door de Belt and Road initiatieven in Ethiopië,” zei Loudon. Ghebreyesus was minister van Volksgezondheid in Ethiopië onder premier Meles Zenawi, een leider van het communistische Tigray Volksbevrijdingsfront (TPLF).

Loudon wees ook op de betrokkenheid van Susan Michie, een WHO-functionaris en lid van de Communistische Partij van Groot-Brittannië.

Michie is de voorzitter van de technische adviesgroep (TAG) van de WHO inzake gedragswetenschappen voor gezondheid. De missie van de TAG is “het ontwerpen en implementeren van nationaal gezondheidsbeleid en -programma’s op basis van gedragsinzichten en -wetenschappen”.

“[Michie] adviseerde [de voormalige Britse premier Boris Johnson] en Groot-Brittannië tijdens de Britse lockdowns en ze was voorstander van maskers—we moeten voor altijd maskers dragen, maximale lockdowns, zero COVID. Ze maakte deel uit van de zero-COVID beleidsgroep, die was opgericht door de Morning Star krant van de Britse Communistische Partij … daar komt ze vandaan,” zei Loudon.

Gedragsmodificatie

De WHO heeft grote belangstelling getoond voor het vinden van manieren om het scepticisme van mensen ten aanzien van volksgezondheidsaanbevelingen te overwinnen.

“Het verstrekken van wetenschappelijk onderbouwd advies staat centraal in de missie van de WHO, maar om ervoor te zorgen dat dat advies resultaten oplevert en levens redt, moeten we de vooroordelen en drijfveren die beïnvloeden of mensen ernaar handelen, beter begrijpen”, zei Ghebreyesus in een verklaring van september 2020 waarin de oprichting van de TAG werd aangekondigd.

Naast haar functie bij de WHO is Michie ook lid van de Behavioral Science Policy Research Unit van het Britse National Institute for Health Research, dat het Britse ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg adviseert.

Loudon zei dat Michie’s eerdere werk op het gebied van gedragswetenschappen onder andere betrekking had op stoppen met roken programma’s in China, en dat ze psychologie conferenties in Cuba had bijgewoond.

“Haar taak is om de reacties van mensen te monitoren en te manipuleren voor de volgende pandemie,” zei Loudon.

Terwijl Ghebreyesus de inspanningen van de TAG beschreef als een poging om te begrijpen waarom mensen zich verzetten tegen de gezondheidsadviezen van de WHO, beschuldigde Loudon de WHO ervan in te spelen op de angsten van de mensen om hen het beleid van het Chinese communistische regime te laten omarmen en andere gezondheidsadviezen te negeren.

“Je moet genoeg angst verkopen, genoeg wortel en genoeg stok hebben om mensen in de juiste richting te bewegen om vaccins te accepteren,” zei Loudon. “Dus speel je in op hun sociale geweten.”

Loudon zei dat het doel van de WHO was om mensen “het beleid te laten aannemen dat door de regering wordt geëist, doch uiteindelijk door de CCP—de CCP is de initiator van het zero-COVID beleid. Ze waren altijd tegen natuurlijke therapieën, vitamine D, enz. Het ging altijd om vaccinaties. Het ging altijd om lockdowns.

NTD News vroeg de WHO om commentaar, maar de organisatie reageerde niet specifiek op de beschuldigingen van Loudon.

De relatie van de WHO met China

De WHO wordt steeds kritischer bekeken na haar reactie op de COVID-19 pandemie.

Tijdens de eerste COVID-uitbraak beweerde de toenmalige nationale veiligheidsadviseur Robert O’Brien dat China traag was met het verstrekken van informatie over de risico’s van het virus, en het duurde weken voordat een WHO-team het land binnen mocht. In het eerste rapport van de WHO werd de Chinese reactie echter geprezen—terwijl er nauwelijks melding werd gemaakt van de inspanningen van de Chinese regering om critici en klokkenluiders te onderdrukken.

Loudon beschuldigde Ghebreyesus en de WHO ervan “een instrument te zijn van de Chinese Communistische Partij”.

“En nu gaat Susan Michie bij de volgende pandemie de hele wereld controleren, gedragsmatig,” zei hij. “De WHO heeft beleid opgesteld om de nationale soevereiniteit in elk land te omzeilen, zodat [Ghebreyesus] en Michie in feite het gezondheidsbeleid voor de hele planeet kunnen dicteren in het geval van een toekomstige noodsituatie op gezondheidsgebied.”

Ryan Morgan heeft bijgedragen aan dit artikel

Van NTD

Gepubliceerd door The Epoch Times (3 maart 2023): WHO Aspires to Control and Manipulate People’s Behavior in the Next Pandemic: Trevor Loudon

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.