Sunday, 19 May 2024
Jasper Fakkert Editor-in-chief, U.S. editions

YouTube heeft ons kanaal gedemonetiseerd. Help ons onafhankelijk nieuws te verdedigen.

Onlangs heeft YouTube het account van The Epoch Times gedemonetiseerd zonder voorafgaande waarschuwing of specifieke uitleg over het waarom.

Dit is niet de eerste keer dat we het doelwit zijn van een groot technologiebedrijf. Eerder blokkeerde Facebook onze mogelijkheid om onze krantenabonnementen op het platform te adverteren.

En in plaats van de persvrijheid te verdedigen, hebben andere media-organisaties, zoals The New York Times en NBC News, veel tijd en middelen besteed aan een poging om The Epoch Times aan te vallen.

Toen de oprichters van The Epoch Times – Chinese Amerikanen die het communistische China waren ontvlucht – meer dan 20 jaar geleden onze nieuwsorganisatie oprichtten, hadden ze nooit de wijdverspreide censuur verwacht waarvan we nu getuige zijn.

Meer dan 20 jaar lang heeft ‘s werelds grootste regime, geleid door de Chinese Communistische Partij, alles gedaan wat in zijn macht lag om ons het zwijgen op te leggen. Het heeft onze verslaggevers en redacteuren in China gearresteerd en gevangengezet, ons personeel in de Verenigde Staten geïntimideerd, geprobeerd onze reclame te blokkeren en onophoudelijke cyberaanvallen tegen ons gelanceerd. In november 2019 staken gemaskerde indringers een van onze drukpersen in Hongkong in brand.

Toch is The Epoch Times, ondanks dit alles, de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid terwijl de drukindustrie in het algemeen achteruit is gegaan.

Elke week ontvangen we honderden berichten van lezers die ons aanmoedigen. Dat maakt ons nog vastberadener om onze lezers te dienen met ons motto “Waarheid en Traditie”.

Wij geloven echt in persvrijheid en het belang van de pers als hoeksteen voor een vrije samenleving en als sleutel voor de bloei van onze Republiek.

Daarom kijken wij niet weg als anderen dat wel doen. En daarom kunt u erop rekenen dat wij de onderwerpen verslaan die ertoe doen.

Maar we hebben uw hulp nodig. Met minder mogelijkheden om onze inhoud te promoten op de platforms van de big tech bedrijven, zijn wij afhankelijk van lezers zoals u om wat wij doen mogelijk te maken.

Overweeg aub een abonnee te worden van The Epoch Times en steun een onafhankelijke nieuwsorganisatie die zich inzet voor het zoeken naar de waarheid.

Een abonnement maakt u een premium lid van The Epoch Times en geeft u onbeperkte toegang tot al onze content, inclusief premium content zoals exclusieve video’s, infographics, onderzoeksrapporten, en e-magazines.

Hartelijk dank voor uw steun!

Jasper Fakkert
Hoofdredacteur, VS edities

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Epoch Times (01 februari 2021): YouTube Demonetized Our Channel—Help Defend Independent News

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.