Sunday, 16 Jun 2024
(sasint/Pixabay)

Vrijheid is geworteld in de onschendbaarheid van het leven

In 1955 verliet een ongehuwde zwangere studente aan de Universiteit van Wisconsin haar huis en reisde naar San Francisco om een dokter te bezoeken die ongehuwde aanstaande moeders opving, hun baby’s ter wereld bracht, en hielp bij het regelen van adopties.

Het zoontje dat ze ter wereld bracht en voor adoptie opgaf, groeide op tot de legendarische zaken- en technologieondernemer Steve Jobs.

Als het 1975 was geweest, in plaats van 1955, was er een behoorlijke kans geweest dat er nooit een Steve Jobs was geweest. In 1975, nadat Roe v. Wade in werking was getreden en de normen en waarden zodanig waren veranderd dat een jonge katholieke vrouw zich minder schaamde om ongetrouwd en zwanger te zijn, was het heel goed mogelijk geweest dat de moeder van Jobs in een kliniek van Planned Parenthood terecht was gekomen.

Als we om ons heen kijken naar de impact van laptopcomputers, iPhones, sociale media en thuiswerken, is het moeilijk voor te stellen hoe ons leven er vandaag zou uitzien als dat ene genie niet was geboren.

Maar de kostbaarheid van een mensenleven hangt niet af van de vraag of dat leven een potentiële Steve Jobs is. Een ieder brengt zijn eigen unieke en onschatbare gaven in de wereld.

Terwijl links tekeer gaat over de uitgelekte mening van Samuel Alito die wijst op de omverwerping van Roe v. Wade, moeten we bedenken dat we nooit de geschenken zullen kennen van de 63 miljoen kinderen die zijn weggevaagd sinds de Roe v. Wade beslissing in 1973.

De Kaiser Family Foundation meldt in 2019 dat 38 procent van de abortussen werd uitgevoerd bij zwarte vrouwen. Uitgaande van dit percentage zijn sinds 1973 24 miljoen zwarte baby’s – ruwweg de helft van de huidige zwarte bevolking – door abortus verwijderd.

In 1955 was de Verenigde Staten een natie vóór de goedkeuring van de Civil Rights Act. Er was segregatie, er was racisme, en er was armoede.

Maar vandaag, vele jaren later, hebben we nog steeds armoede en wordt ons openbaar debat nog steeds gedomineerd door beschuldigingen van racisme.

Volgens de retoriek van links was er niets goeds aan het Amerika van 1955.

Maar dat is niet waar.

De staat van het geloof en, als gevolg daarvan, de staat van het huwelijk en het baren van kinderen, was veel gezonder dan vandaag, zowel onder blanken als onder zwarten.

In de “State of Black America ” die mijn organisatie, CUREPOLICY, onlangs heeft gepubliceerd, zegt Gallup dat in het begin van de jaren zestig 70% van de Amerikanen zei dat godsdienst “zeer belangrijk” was in hun leven. Aan het eind van de jaren zeventig was dit gedaald tot 52 procent.

In 1955 bedroeg het nationale vruchtbaarheidscijfer – het gemiddelde aantal kinderen dat door vrouwen in de vruchtbare leeftijd ter wereld wordt gebracht – 3,42. Vandaag is dit gedaald tot 1,78. Het percentage dat nodig is om een bevolking zichzelf te laten vervangen en niet te laten krimpen is 2,2.

In 1960 was 9 procent van de zwarte volwassenen en 8 procent van de blanke volwassenen nooit getrouwd geweest. In 2012 was dit gestegen tot 36 procent onder zwarten en 16 procent onder blanken.

In 1960 werd minder dan 5 procent van de blanke baby’s geboren uit ongehuwde moeders. In 2010 was dit gestegen tot 29 procent. Bij de zwarten werd in 1960 iets meer dan 20 procent van de baby’s geboren uit een ongehuwde moeder. In 2010 was dat 72 procent.

De ontkerkelijking van het land in de jaren ’60 heeft niet geleid tot meer vrijheid. Het produceerde meer afhankelijkheid van de overheid.

Zwarten zijn in dit opzicht het meest getroffen.

In 1950 nam de federale overheid 15,3 procent van de nationale economie in beslag. In 2020 was dit opgelopen tot 32 procent.

President Joe Biden, nu voorzitter van een natie die verdrinkt in schuld, inflatie en verstarde groei, zei onlangs dat “de menigte van Make American Great Again de meest extreme politieke organisatie is die ooit in de Amerikaanse geschiedenis heeft bestaan.”

Als u denkt dat onze toekomst ligt in een vergrijzend Amerika zonder getrouwde vaders en moeders en zonder kinderen, dan is Biden uw kandidaat.

In 1956 stemde 39 procent van de zwarten op de Republikeinse presidentskandidaat Dwight Eisenhower.

We gaan terug in de tijd. Steeds meer zwarte Amerikanen, zo niet alle Amerikanen, zien in dat het Amerikaanse vrijheidsideaal geworteld is in de onschendbaarheid van het leven en het gezin.

De standpunten in dit artikel zijn de mening van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met de standpunten van The Epoch Times.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (12 mei 2022): Freedom Is Rooted in Sanctity of Life

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.