Sunday, 16 Jun 2024
In dit videobeeld spreekt Dr. Tom Shimabukuro van het CDC tijdens een virtuele vergadering op 26 januari 2023. (FDA via The Epoch Times)

CDC op de hoogte van meldingen van “slopende ziekten” na COVID-19 vaccinatie: Functionaris

Functionarissen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn op de hoogte van meldingen van langdurige problemen na COVID-19 vaccinatie, maakte een functionaris onlangs bekend.

“Met betrekking tot meldingen van mensen die slopende ziekten ervaren, zijn we op de hoogte van deze meldingen van mensen die langdurige gezondheidsproblemen ervaren na COVID-vaccinatie,” zei Dr. Tom Shimabukuro, directeur van het Immunization Safety Office van het CDC, op 26 januari.

“In sommige gevallen is de klinische presentatie van mensen met deze gezondheidsproblemen variabel en er is geen specifieke medische oorzaak voor de symptomen gevonden,” voegde Shimabukuro eraan toe. “Wij begrijpen dat ziekte ontwrichtend en stressvol is, vooral onder die omstandigheden. En we erkennen dat deze gezondheidsproblemen de levenskwaliteit van mensen en hun omgeving aanzienlijk hebben beïnvloed. En we hopen op verbetering en herstel, en we zullen de veiligheid van deze vaccins blijven bewaken en samenwerken met partners om dit soort ongewenste voorvallen beter te begrijpen.”

Shimabukuro sprak tijdens een bijeenkomst van 26 januari van de Food and Drug Administration (FDA) waarin de veiligheid en effectiviteit van het COVID-19 vaccin werden besproken.

Dr. Hayley Gans, professor kindergeneeskunde aan het Stanford University Medical Center, had gevraagd hoe de federale autoriteiten problemen opsporen die na vaccinatie zijn opgedoken en die misschien niet “vatbaar” zijn voor snelle cyclusanalyse, of een manier om de veiligheid van vaccins te controleren.

Shimabukuro merkte op dat iedereen, ook werknemers in de gezondheidszorg, meldingen van bijwerkingen kunnen indienen bij het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), dat door het CDC wordt beheerd, “en wij aanvaarden al die meldingen zonder een oordeel te vellen over de klinische ernst of over hoe aannemelijk de bijwerking is met betrekking tot het oorzakelijk verband”. Ook andere systemen controleren de veiligheid voorbij de snelle analyse, voegde hij eraan toe.

“Wij nemen de veiligheid van vaccins zeer serieus”, aldus Shimabukuro.

De opmerkingen van Shimabukuro zijn ongebruikelijk onder federale ambtenaren, die terughoudend zijn geweest om bijwerkingen in verband te brengen met de COVID-19 vaccins.

Brianne Dressen, die gewond raakte door het COVID-19 vaccin van AstraZeneca, zei dat de reactie welkom was, maar vroeg zich af of het genoeg was.

“Dit was een ongekende stap, maar ook een zorgvuldig geformuleerde reactie. In plaats van een kleine fluistering in een FDA-vergadering, moet dit echt worden gecommuniceerd naar de medische gemeenschap,” vertelde Dressen, medeoprichter van de steungroep React19, in een e-mail aan The Epoch Times. “Ze hebben precies deze woorden privé tegen ons gezegd, dus het is goed dat ze eindelijk in de goede richting leunen om het gesprek publiekelijk te beginnen, maar het is te weinig en te laat.”

“Gewonde Amerikanen smeken deze instanties al meer dan twee jaar om erkenning. Deze kleine uitspraak had al lang geleden moeten gebeuren. We zouden nu openlijk deze Covid vaccin reacties moeten bespreken en onderzoeken,” voegde ze eraan toe.

Weinig gevallen erkend

Amerikaanse functionarissen hebben slechts een handvol ernstige bijwerkingen erkend als veroorzaakt door een of meer COVID-19 vaccins.

Het vaccin van Johnson & Johnson veroorzaakt een combinatie van lage bloedplaatjesniveaus en bloedstolling, bekend als trombose met trombocytopeniesyndroom, aldus de CDC op haar website. De vaccins van Pfizer en Moderna veroorzaken een ernstige allergische shock, of anafylaxie, en een soort hartontsteking die myocarditis wordt genoemd.

Het CDC en de FDA controleren voornamelijk de veiligheid door gegevens van bewakingssystemen te onderzoeken om te zien of er veel ongewenste voorvallen plaatsvinden.

Beide instanties hebben de bekendmaking van de resultaten van sommige controles achtergehouden of uitgesteld.

Honderden voorvallen voldeden aan de criteria voor een veiligheidssignaal in VAERS, volgens CDC-gegevens die onlangs door The Epoch Times zijn verkregen. De CDC wees op studies die aantonen dat er onderzoek wordt gedaan naar sommige signalen. Het heeft ook gezegd dat de CDC analyses werden gedaan om resultaten te bevestigen van analyses die de FDA uitvoerde en dat de CDC analyses “geen bijkomende onverwachte veiligheidssignalen” aan het licht brachten. De FDA heeft geweigerd de resultaten van haar analyses vrij te geven. Op 26 januari werd een rechtszaak aangespannen voor de gegevens.

Een ander systeem, genaamd V-safe, bestaat uit enquêtes die zijn verstuurd naar Amerikanen die een COVID-19 vaccin ontvingen. De CDC wist dat sommige ernstige voorvallen zoals myocarditis in verband konden worden gebracht met de vaccins, maar koos ervoor om deze voorvallen niet in de enquêtes op te nemen, zo blijkt uit nieuw vrijgegeven documenten.

Nicole G., een verpleegster die gewond raakte door een Pfizer-vaccin dat ze kreeg als gevolg van een vaccinatiemandaat en vroeg om haar volledige achternaam niet te gebruiken, vertelde The Epoch Times in een e-mail dat het CDC geen prioriteit gaf aan de veiligheid van patiënten, waarbij ze wees op de vertraging bij het uitvoeren van de VAERS-analyses en het feit dat ontvangers van het vaccin niet werden verteld over de bijwerkingen die autoriteiten na vaccinatie verwachtten.

“De censuur rond het COVID-vaccin heeft ons in stilte laten lijden en sterven met beperkte toegang tot behandeling,” zei de verpleegster.

Hoewel Shimabukuro beweerde dat “geen specifieke medische oorzaak” werd gevonden voor sommige van de verwondingen na vaccinatie, hebben artsen een diagnose gesteld bij Dressen, Nicole, en anderen met verwondingen door vaccins, en medische literatuur heeft de vaccins in verband gebracht met een reeks van problemen.

Nicole riep de CDC op om een plan uit te voeren om de situatie te veranderen. “Jullie moeten meer doen dan hopen,” zei ze.

De verpleegster sprak tijdens het openbare commentaargedeelte van de recente vergadering, samen met meerdere anderen die zeiden dat ze gewond waren geraakt door de vaccins.

“Het enige dat vernederender is dan het verliezen van mijn lichaamsfuncties, is jullie totale minachting voor de gewonden van het vaccin,” zei Danielle Baker, een van de sprekers.

Het CDC en de FDA zeggen dat de voordelen van de COVID-19 vaccins opwegen tegen de risico’s voor alle leeftijden. Dat geldt ook voor de bijgewerkte vaccins, die in de herfst van 2022 zonder enige klinische gegevens werden toegelaten en binnenkort de oude vaccins zullen vervangen.

“Ik denk dat het geruststellende ding het veiligheidsprofiel is geweest dat we hebben gezien met de bivalente boosters, het weerspiegelt heel goed het originele vaccin,” zei Dr. Peter Marks, een topambtenaar voor vaccins bij de FDA, tijdens de vergadering.

In een ander deel van de vergadering zei Shimabukuro dat de vaststelling door de overheid van een beroerte-signaal voor de bivalenten aantoont dat “het veiligheidssysteem werkt”.

“Ik denk dat het publiek en de medische gemeenschap erop moeten kunnen vertrouwen dat de overheid over de systemen beschikt om potentiële veiligheidsproblemen snel op te sporen en te beoordelen,” zei hij. “En we geven prioriteit aan tijdige en transparante communicatie.”

Gepubliceerd door The Epoch Times (1 februari 2023): CDC Aware of Reports of ‘Debilitating Illnesses’ After COVID-19 Vaccination: Official

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.