Wednesday, 12 Jun 2024
Spuiten met een COVID-19 vaccin in Needham, Massachusetts, op 21 juni 2022. (Joseph Prezioso/AFP via Getty Images)

FDA houdt autopsieresultaten achter van mensen die stierven na toediening COVID-19 vaccin

De U.S. Food and Drug Administration (FDA) weigert de resultaten vrij te geven van de autopsie van mensen die overleden zijn na de toediening van COVID-19 vaccins.

De FDA zegt dat het verboden is om medische dossiers vrij te geven, maar een voorstander van de veiligheid van geneesmiddelen zegt dat het de autopsies zou kunnen vrijgeven met weglating van de persoonlijke gegevens.

De weigering werd gegeven aan The Epoch Times, die een Freedom of Information Act indiende voor alle door de FDA verkregen autopsierapporten betreffende sterfgevallen die werden gemeld aan het Vaccine Adverse Event Reporting System na COVID-19 vaccinatie.

Meldingen worden bij het systeem ingediend wanneer een persoon een ongewenste bijwerking, of een gezondheidsprobleem, ondervindt na de toediening van het vaccin. De FDA en andere agentschappen zijn belast met het onderzoeken van deze meldingen. De autoriteiten vragen en bekijken medische dossiers om de rapporten te onderzoeken, inclusief autopsies.

De FDA weigerde alle rapporten vrij te geven, zelfs geen bewerkte kopieën.

De FDA beriep zich op de federale wetgeving, die agentschappen toestaat informatie achter te houden als het agentschap “redelijkerwijs voorziet dat publicatie het belang zou schaden dat beschermd wordt door een vrijstelling”.

Federale regelgeving verbiedt ook het vrijgeven van “personeels-, medische en soortgelijke dossiers waarvan de openbaarmaking een duidelijk ongerechtvaardigde inbreuk op de privacy vormt”.

The Epoch Times is tegen de weigering in beroep gegaan, naast de recente weigering om de resultaten van gegevensanalyses van VAERS-rapporten in te kijken.

Gemakkelijk te redigeren

Kim Witczak, een voorstander van de veiligheid van geneesmiddelen, die de FDA adviseert als lid van het Psychopharmacologic Drugs Advisory Committee, zei dat de rapporten gepubliceerd zouden kunnen worden zonder de persoonlijke gegevens te vermelden.

“De persoonlijke informatie kan gemakkelijk worden geredigeerd zonder dat de eventuele conclusies van de autopsie verloren gaan,” vertelde Witczak via e-mail aan The Epoch Times.

Mensen maken zelf de keuze om autopsieresultaten in te dienen bij het Vaccine Adverse Event Reporting System, merkte Witczak op.

“Als iemand zijn ervaring indient bij VAERS, dan wil en verwacht hij dat de FDA het onderzoekt. Dit geldt ook voor autopsierapporten,” zei ze.

Autopsies zijn onderzoeken uitgevoerd op overleden personen om de doodsoorzaak vast te stellen, en “Autopsies kunnen een belangrijk onderdeel zijn van de postmortale analyse en moeten vooral worden uitgevoerd bij een verhoogd aantal sterfgevallen na COVID-19 vaccinatie,” zei Witczak.

FDA reageert

Een woordvoerder van de FDA merkte op dat sterfgevallen na COVID-19 vaccinatie zeldzaam zijn en verwees daarbij naar het aantal meldingen bij VAERS.

Op 14 september waren er 16.516 meldingen van overlijden na COVID-19 vaccinatie. Tot september zijn in de Verenigde Staten ongeveer 616 miljoen vaccins toegediend.

De woordvoerder weigerde te zeggen of de FDA ooit de autopsieresultaten zou vrijgeven, maar wees op een rapport van onderzoekers van de FDA en de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Dit onderzoeksrapport, dat niet peer reviewed is, analyseerde de ongeveer 9.800 meldingen van overlijden aan VAERS na COVID-19 vaccinatie die werden ingediend van 14 december 2020 tot 17 november 2021. Onderzoekers ontdekten dat de meldingspercentages lager waren dan de verwachte sterftecijfers door alle oorzaken.

“De trends in meldingspercentages weerspiegelden de trends in  de algemene sterftecijfers. Deze bevindingen suggereren dat er geen verband is tussen vaccinatie en een algemene verhoogde sterfte,” schreven de onderzoekers.

De onderzoekers merkten op dat eerdere studies hebben aangetoond dat de aan VAERS gemelde ongewenste bijwerkingen een onderschatting zijn van het werkelijke aantal bijwerkingen.

Gepubliceerd door The Epoch Times (29 september 2022): EXCLUSIVE: FDA Withholding Autopsy Results on People Who Died After Getting COVID-19 Vaccines

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.