Sunday, 19 May 2024
Een ampul met het COVID-19 vaccin van Pfizer in Seattle op 21 juni 2022. (David Ryder/Getty Images)

Mogelijk veiligheidsrisico met nieuw Pfizer COVID-19 vaccin vastgesteld: CDC

Uit gegevens blijkt dat het nieuwe COVID-19 vaccin van Pfizer een soort beroerte kan veroorzaken bij ouderen, aldus twee Amerikaanse gezondheidsorganisaties op 13 januari.

In de Vaccine Safety Datalink, een monitoringsysteem van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), werd voor de bivalente booster van Pfizer de grens voor een veiligheidsrisico bereikt.

Het signaal geldt voor ischemische beroerte, een type beroerte veroorzaakt door bloedstolling.

Het alarmsignaal wordt afgegeven aan mensen van 65 jaar en ouder, aldus het CDC en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in een gezamenlijke verklaring.

Alarmsignalen worden geactiveerd wanneer een ongewenst voorval, zoals een beroerte, zich in een bepaald tempo voordoet na vaccinatie.

De signalen suggereren een verband tussen een ongewenste gebeurtenis en een vaccin, maar er moet verder onderzoek worden gedaan om een verband te verifiëren.

“Alle signalen vereisen verder onderzoek en bevestiging van formele epidemiologische studies”, aldus het CDC en de FDA. “Vaak detecteren deze veiligheidssystemen signalen die te wijten zouden kunnen zijn aan andere factoren dan het vaccin zelf.”

Waarschijnlijk geen ‘echt klinisch risico’

De agentschappen zeiden niet wanneer het signaal werd gedetecteerd, behalve dat het gebeurde nadat de bijgewerkte opname beschikbaar kwam, wat begin september 2022 was. Geen van beide agentschappen beantwoordde een verzoek om commentaar.

Andere systemen die worden gecontroleerd op vaccinveiligheid, zoals de Centers for Medicare and Medicaid Services, hebben geen signaal laten zien voor ischemische beroerte bij ouderen of andere leeftijdsgroepen, volgens de Amerikaanse autoriteiten.

“Hoewel de totaliteit van de gegevens momenteel suggereert dat het zeer onwaarschijnlijk is dat het signaal in VSD een echt klinisch risico vertegenwoordigt, vinden we het belangrijk om deze informatie met het publiek te delen, zoals we in het verleden hebben gedaan, wanneer een van onze veiligheidsbewakingssystemen een signaal detecteert,” zeiden de instanties.

“CDC en FDA zullen aanvullende gegevens van deze en andere vaccinveiligheidssystemen blijven evalueren. Deze gegevens en aanvullende analyses zullen worden besproken tijdens de komende vergadering van 26 januari van het FDA’s Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee.”

De FDA zal met het panel, dat haar adviseert over vaccins, bijeenkomen om te overwegen of en hoe de samenstelling voor primaire doses van de momenteel beschikbare COVID-19-vaccins moet worden gewijzigd en hoe en of de samenstelling en het schema voor boosterdoses in de toekomst moeten worden aangepast, aldus een eerder bericht.

Dr. Ramin Farzaneh-Far, een cardioloog, zei dat het moeilijk was om het CDC op zijn woord te geloven, gezien het feit dat het agentschap herhaaldelijk gemelde verbanden tussen myocarditis en COVID-19 vaccins van de hand wees voordat het uiteindelijk een oorzakelijk verband erkende.

Het CDC en de FDA zouden de gegevens over beroertes openbaar moeten maken, schreef hij op Twitter.

Ischemische beroerte, ook bekend als embolische beroerte, wordt veroorzaakt door een bloedprop die een bloedvat in de hersenen blokkeert of afsluit, aldus de National Library of Medicine. De blokkade voorkomt meestal dat bloed naar de hersenen stroomt en leidt snel tot het afsterven van hersencellen. Andere COVID-19 vaccins zouden ischemische beroertes hebben veroorzaakt.

“Er is geen bewijs om te concluderen dat ischemische beroerte in verband wordt gebracht met het gebruik van de COVID-19 vaccins van de bedrijven,” vertelde Pfizer in een verklaring. Pfizer produceert het vaccin samen met BioNTech, een Duits bedrijf.

Rep. Cathy McMorris Rodgers (R-Washington.), voorzitter van het House Energy and Commerce Committee, zei dat het CDC en de FDA “snel op een open en transparante manier moeten onderzoeken of het vaccin al dan niet heeft bijgedragen aan de gemelde beroertes.”

Het hoofdkwartier van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in Atlanta, Georgia., op 23 april 2020. (Tami Chappell/AFP via Getty Images)

Aanbevolen zonder klinische gegevens

De nieuwe booster van Pfizer, die zich richt op de BA.4 en BA.5 Omicron subvarianten naast de Wuhan stam, werd eind 2022 goedgekeurd en aanbevolen zonder enige klinische gegevens. Maanden later zijn er nog steeds geen klinische gegevens beschikbaar gesteld door Pfizer, het CDC of de FDA.

Een recente studie van de FDA identificeerde een verhoogd risico op longembolie na het oorspronkelijke vaccin van Pfizer bij ouderen. Die aandoening, een gebrek aan zuurstof naar het hart, wordt ook veroorzaakt door bloedstolling.

De CDC signaleerde ondertussen honderden veiligheidssignalen voor zowel het Pfizer- als het Moderna-vaccin, volgens controleresultaten die door The Epoch Times zijn verkregen. De controle werd uitgevoerd op basis van rapporten aan het Vaccine Adverse Event Reporting System, dat door de autoriteiten wordt omschreven als “het nationale systeem voor vroegtijdige waarschuwing” voor vaccins en dat gezamenlijk wordt beheerd door de CDC en de FDA.

Deskundigen zeiden dat het zeer waarschijnlijk was dat de vaccins sommige van de bijwerkingen veroorzaakten, waaronder levercirrose.

Ischemische beroerte was niet één van de vastgestelde signalen.

Tot eind 2022 zijn aan het meldingssysteem tweehonderdvierenzeventig meldingen van ischemische beroerte na vaccinatie door Pfizer gemeld.

De CDC en FDA hebben COVID-19 vaccinatie tijdens de pandemie agressief gepromoot, en het risico op een beroerte veranderde hun standpunt niet.

“CDC blijft aanbevelen dat iedereen van 6 maanden en ouder up-to-date blijft met COVID-19 vaccinatie; dit geldt ook voor personen die momenteel in aanmerking komen voor een bijgewerkt (bivalent) vaccin,” aldus het agentschap.

De Vaccine Safety Datalink is een door CDC beheerde groep van 11 sites, waaronder meerdere locaties van Kaiser Permanente, die elektronische gezondheidsgegevens verstrekken, zoals vaccinatiedatum en ziekenhuisopnamegegevens.

Het risico op een beroerte werd volgens het CDC en de FDA niet gedetecteerd bij het vernieuwde Moderna-vaccin.

Van de vaccins van Pfizer en Moderna is bevestigd dat ze meerdere bijwerkingen veroorzaken, waaronder myocarditis, een vorm van hartontsteking.

Oproepen tot terugtrekking

De onthulling komt nadat een groeiend aantal deskundigen oproept om de messenger RNA shots van Pfizer en Moderna niet langer te gebruiken.

Dr. Joseph Fraiman, gevestigd in Louisiana, is een van de laatste die oproept tot een pauze in de toediening totdat nieuwe klinische studies kunnen worden uitgevoerd die aantonen dat de vaccins veilig en effectief zijn.

Fraiman wees op gegevens, waaronder een heranalyse van de oorspronkelijke proeven die hij en anderen uitvoerden. Zij concludeerden dat gevaccineerden een hoger risico liepen op ernstige bijwerkingen.

Het feit dat de Omicron-variant en de subvarianten daarvan minder kwaadaardig zijn, wat leidt tot minder ziekenhuisopnames en sterfgevallen, en de afnemende doeltreffendheid van de vaccins, dragen bij tot het groeiende verzet tegen het vaccineren van de gehele bevolking of delen daarvan totdat betere gegevens beschikbaar zijn.

Origineel gepubliceerd op The Epoch Times (13 januari 2023): Possible Safety Concern With New Pfizer COVID-19 Vaccine Identified: CDC

Hoe u ons kunt helpen om u op de hoogte te blijven houden

Epoch Times is een onafhankelijke nieuwsorganisatie die niet beïnvloed wordt door een regering, bedrijf of politieke partij. Vanaf de oprichting is Epoch Times geconfronteerd met pogingen om de waarheid te onderdrukken – vooral door de Chinese Communistische Partij. Maar we zullen niet buigen. De Nederlandstalige editie van Epoch Times biedt op dit moment geen betalende abonnementen aan en aanvaardt op dit moment geen donaties. U kan echter wel bijdragen aan de verdere groei van onze publicatie door onze artikelen te liken en te her-posten op sociale media en door uw familie, vrienden en collega’s over Epoch Times te vertellen. Deze dingen zijn echt waardevol voor ons.